Berlin: žurka bez prestanka

Kako se zabavljaju hiljade turista u najpoznatijim klubovima Berlina. Stroga kontrola ulaska. Pristupačne cene pića

Izvor: Večernje novosti

Izvor: B92

Subota, 15.01.2011.

22:00

Default images

Nemačka je, već decenijama, poznata po “ludom” noćnom provodu, a Berlin je prava riznica najboljih elektronskih klubova. Grad koji nikada ne spava! Poznat je po ekstremnom hedonizmu, neverovatnim prizorima i žurkama koje traju i po 72 časa bez prestanka. Za mlade ovog grada, ali i za hiljade mladih turista.

Ovaj grad liberalnosti, umetnosti i minimalizma, u sebi osim velelepnih muzeja i arhitektonski neobičnih građevina od kojih zastaje dah, krije klubove koji su simboli maratonskog klabinga, andergraund utočišta u kojima nastupaju najveća imena svetske elektronske scene. Reč je o klubovima: “Berghajn - panorama bar”, “Vikend”, “Trezor”, “Votergejt”.

Klubovi su ono što čini ovaj grad zaista posebnim. Najpoznatiji i najintrigantniji klub ovog grada je “Berghajn - panorama bar”. Smešten je u višespratnoj zgradi napuštene elektrane, blizu stanice “Ostbanhof”, na granici kvartova Krojcberg i Fridrihshajn po čijim poslednjim slovima je klub i dobio ime. Na ulazu, rigorozno obezbeđnje, koje vas pošto prođete “fejs-ček” maltene “istrese iz gađa”. O unošenju fotoaparata i ostalih rekvizita da ne govorimo! Pošto odradite strategiju ulaska u klub, pred vama je industrijska hala sa gigantskim cevima i stepenice koje vas vode u prostoriju visoku oko 20 metara: u njoj je dobro ozvučenje, odlični di-džejevi...

Sledeći klub koji se ne sme propustiti je “Vikend”. Nalazi se na Aleksander placu, na 12, 13. i 14. spratu. Na 12. spratu se održavaju žurke, dok su na 13. i 14. garderoba i ostale prostorije za još žurki. Imali smo priliku da slušamo lidera minimal scene Ričija Hotina i Stiva Baga. Ulaz u ovaj klub je, kao i u “Berghajnu” od 25 do 30 evra, ali za razliku od “Berghajna” u kojem ste za istu sumu tri dana, ovde ste samo jedno veče. Ove cene su samo za novogodišnje žurke. Redovnim danima cene su od 12 do 14 evra.

KLUB

U “PANORAMA baru”, di-džej pult odvojen je debelim lancima koji sija bordelskim crvenim svetlom. Tu je i mali elektroklub. Ulaz je od 25 do 30 evra, i po toj ceni u klubu možete ostati tri dana bez prestanka!

DREMKA

“BERGHAJN” je jedini klub u Berlinu koji radi 72 sata bez prestanka, u kojem možete čak i da odspavate. Cene pića su pristupačne džepu, pa tako “red bul” i pivo koštaju tri evra, dok je voda je 0,75 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: