Perkov salaš i sremački specijaliteti

Na padinama Fruške gore, „ušuškan” između brojnih bogomolja, smešten je Perkov salaš, namenjen jednodnevnim izletima i onima koji žele da naprave pauzu u krstarenju ovom planinom.

Izvor: Politika

Izvor: B92

Sreda, 25.08.2010.

06:50

Default images

Ovde su uglavnom gosti oni koji obilaze manastire. Grgeteg je na dva kilometra, Krušedol je udaljen tri, a Novo i Staro Hopovo oko pet kilometara.

Nedaleko je i jezero Međeš, gde posetioci najčešće odlaze na kupanje i pecanje. Salaš i njegova okolina su, prema mišljenju posetilaca, među najlepšim prirodnim predelima u našoj zemlji, tako reći netaknuti deo Fruške gore. Spoj takvih predela i bogate kulture, oličene u crkvama i konacima, preporuka su onima koji žele da posete ovaj kraj.

Domaća kuhinja Perkovog salaša i obed sa pogledom na autentično uređeno dvorište ukrašeno cvećem i ležaljkama napravljenim od pokošene deteline samo su neke od prednosti. Ručak se priprema tek kada gosti dođu kako bi sve, kažu domaćini, bilo friško.

Prenoćište, za sada, nije u ponudi. Posetioci dolaze po dogovoru, najčešće organizovano. Pod krov može da se smesti do 40 ljudi, a pod orah u dvorištu još dvadesetak.

Na stolu su sremački specijaliteti, a vlasnici ove gostionice sami proizvode namirnice za domaću supu i gulaš, prave testeninu, kifle sa sirom...

A piju se isključivo domaći sokovi, posebno od ružinog cveta. Gosti mogu da se okrepe i kvalitetnim vinom koje pripremaju meštani.

Cena kompletnog obroka je između 800 i 1.000 dinara, a u dogovoru sa domaćinima moguće je poručiti i manje porcije od po 500 dinara.

Perkov salaš je u blizini sela Neradin, sedamdesetak kilometara od Beograda. Najbrže se stiže magistralnim putem koji od Rume preko Iriga vodi prema Novom Sadu. Za detaljnije informacije na raspolaganju je broj telefona 063/712-3776.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: