Mala fabrika ukusa

Restorani u Beogradu - Mala fabrika ukusa trenutno je apsolutni hit u gastronomskim krugovima. Bez ikakve napadne reklame i pompeznih svečanih otvaranja, ovo mesto je, za samo dva meseca, postalo nešto o čemu se priča i gde se rado i često svraća.

Izvor: Yellow Cab

Izvor: B92

Utorak, 29.06.2010.

06:50

Default images

Zamišljena kao autentična moderna nacionalna kafana, ona je svoju „fabričku halu“ smestila nedaleko od hrama sv. Save na fino ušuškanoj neimarskoj lokaciji. Obećavajuća letnja bašta, svetao i relaksirajuće topao enterijer, kao i bezbroj sitnih, brižljivo odabranih detalja i ukrasa, stvaraju idiličan ambijent za istinsko uživanje u gastronomskim čarolijama koje ova fabrika punom parom proizvodi.

Efektno dizajniran meni ispisan rukom nudi pregršt nacionalnih specijaliteta spremljenih na malo drugačije načine. Ako svratite na doručak, sačekaće vas vruća gibanica, kačamak, popara i prženice, a ako dođete na ručak — kuver u vidu domaće proje, uštipaka od integralnog brašna i ukusnog namaza od patlidžana i belog luka. Pošto smo se okrepili osvežavajućim, gustim potažom od pečenih paprika u kome neosetno prisustvo belog luka pravi ključan šmek, naš izbor među brojnim primamljivim predjelima bile su sjajne, zapečene baba Vojkine punjene paprike, lepo servirane u zemljanoj posudi, koje, kada niste mnogo gladni, mogu biti i sasvim dovoljne za ceo obrok. Ljubitelji roštiljskih porcija za dve osobe sigurno će poručiti probranu selekciju kvalitetnog mesa koja se krije pod nazivom ciganski ples, oni koji više vole kuvana jela neće propustiti kolenicu s podvarkom u sosu od brusnice, a mi smo se ovog puta opredelili za file lososa u sosu od bundeve. Dva velika, dobro spremljena komada ribe servirana su atraktivno, na ogromnom drvenom pladnju, sa dosta krompira i blitve, u blagom i savršeno ukusnom sosu. Na istom takvom pladnju stigla je i sjajna manastirska piletina, pohovana sa orasima i bademima, u sosu od krupnih suvih smokava, a odgovarajuću pratnju činili su krompir zapečen u rerni i sveža kupus salata. U nedostatku domaćih šnenokli, slistili smo tri kuglice zavodljivog čokoladnog musa i odličan cheesecake od šumskog voća.

Cene su, kao i u svakoj pravoj kafani, vrlo povoljne, osoblje veoma ljubazno, pa nam, posle napuštanja ovog gastronomskog „pogona“, preostaje samo da poželimo maloj fabrici dalji nastavak „prebacivanja norme“ u proizvodnji najfinijih ukusa.
Adresa: Nebojšina 49a; Telefon: (011) 24-35-727; Web site: u pripremi; Radno vreme restorana i kuhinje: od 9.00 do 24.00 (kuhinja radi do 23.00), nedeljom ne radi; Gradski prevoz: autobus: 31, 33, 39, 42, 47, 48, 59, 78; tramvaj: 9, 10, 14; Kartice: Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Dina, American Express; Bašta ili terasa: da, letnja, 50 mesta; Parking: na trotoaru i u okolnim ulicama; Muzika: pop; Jelovnik: na srpskom jeziku; Osoblje govori: engleski jezik; Vrsta kuhinje: nacionalna; Vegetarijanski meni: da; Glavna jela: od 490 do 1.190 dinara; Doručak: da; Rezervacija: da; Obrok za dvoje: 2.500 dinara

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: