Ekološki hoteli: Scandic, severna Evropa

Sa preko 150 hotela u Skandinaviji i Severnoj Evropi, grupacija Scandic planira da se proširi na Istočnu Evropu i Rusiju. Moto ovog lanca je: "Pomoći ćemo vam da napunite baterije, na jednostavan i pristupačan način".

Izvor: B92

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2009.

06:50

Default images

Scandic Hotels ima za cilj da osim komfora, svojim gostima obezbedi etičku odgovornost. Jedan od primera je služenje organske hrane u hotelskim restoranima, kao i sveprisutna svest o očuvanju životne sredine.

Skoro svi hoteli u ovom lancu imaju eko-etiketu Nordic Swan, kojom se garantuje da njihovo poslovanje ne ugrožava životnu sredinu. Nordic Swan se trenutno dodeljuje u Švedskoj, Danskoj, Finskoj, Islandu, i Norveškoj. U EU, postoji slična etiketa, pod nazivom Flower.

Kompanija Scandic je 2007. objavila da planira da do 2011. prepolovi emisiju ugljen dioksida, a da do 2025. u potpunosti prestane sa korišćenjem fosilnog goriva.
Štednja vode je jedan od osnovnih prioriteta. Nekada je Scandic transportovao 4 miliona flaša vode, ali od jeseni 2008. ovi hoteli koriste sopstvene rezervoare u kojima se voda rashlađuje i filtrira, pri čemu se zadržavaju sve potrebne soli i minerali.

U ovim hotelima često se može videti osoblje koje zaliva cveće iz polupraznih bokala koje su gosti ostavili posle večere. Štedi se svaka kapljica.

Iako se u Scandic hotelima može kupiti flaširana voda, gostima se sugeriše da svoje flaše dopunjuju vodom sa česme. Ta voda je dobrog ukusa, ne košta ništa, i ne mora da se transportuje.
Organska hrana je još jedan način da se doprinese održivoj budućnosti i životinja i ljudi, i ona se služi u svim Scandic Hotelima. Osim toga, u hotelima se može dobiti hleb bez glutena, i mleko bez laktoze.

Fer trgovina (Fairtrade) uživa podršku Scandic hotela, kao organizovani socijalni pokret i tržišni pristup čiji je cilj da se pomogne proizvođačima u zemljama u razvoju, i promoviše održivost. Scandic se u tom smislu pre svega fokusira na kafu, tako da je svaka šolja filter kafe, espresa, ili kapućina, nabavljena u skladu sa Fairtrade principima.

Top hoteli grupacije Scandic nalaze se u Stokholmu (18), Gotenburg (6), Malmeu (3), Kopenhagenu (8), Oslu (6), i Helsinkiju (5). Dvokrevetne sobe su €180.

Kontakt:

Scandic
PO Box 6197
SE-102 33 Stockholm
+46 8 517 350 00; +46 8 517 517 20

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: