Makedonija

Biljanini izvori kod Ohrida

Kad u turističkom biseru Makedonije obiđete sve što treba, a ima mnogo toga da se vidi, domaćini će vam skrenuti pažnju da obavezno posetite i Biljanine izvore. Mesto na kome je po predanju i pesmi Biljana platno belela.

Makedonija utorak 28.09. 22:40 Komentara: 1

Ohrid, jezero koje stvara bisere

Biser Ohrida je Ohridsko jezero. Bukvalno, jer se iz tog jezera dobijaju nadaleko čuveni biseri, i to po nekoj čudnoj tehnologiji od krljušti riba. Nisam o tome dobila neku detaljniju informaciju, ali vidim da se lepe figurine od tih bisera mnogo traže.

Makedonija subota 18.09. 06:40 Komentara: 0

Ohrid, biser kulture i prirode

Ukrasi, pastrmka i ribolov jesu jaki, ali ne i jedini motivi da se hiljade turista tokom cele godine sjate na „makedonsko more”, a poslednja Gutenbergova štamparija je posebna preporuka

Makedonija ponedeljak 26.04. 07:00 Komentara: 16

Ohrid, makedonski i balkanski biser

Grad Ohrid nalazi se na severnoj strani Ohridskog jezera, na nadmorskoj visini od preko 700 metara. Svojim položajem, istorijom, prirodnom lepotom, klimom i izgledom, uz mogućnosti za odmor i zabavu koju pruža, nazvan je makedonskim i balkanskim biserom. Grad i okolina imaju više osobenosti od značaja.

Makedonija utorak 26.05. 06:50 Komentara: 3

Nismo sačuvali srce Arčibalda Rajsa

U godini kada Srbija obeležava 90 godina od proboja Solunskog fronta, Dušan Spasojević, državni sekretar u Ministarstvu odbrane, obišao je srpska vojnička groblja u Makedoniji i tamo zatekao prizore koji nas čine nedostojnim najslavnije stranice naše ratne istorije

Makedonija ponedeljak 29.09. 06:00 Komentara: 42
strana 1 od 2 idi na stranu