Švajcarska

Ženeva – grad glamura i luksuza

Čuveni švajcarski grad ima kosmopolitski duh, poput Londona ili Pariza, a zadržao je šarm i toplinu alpske varoši. Na ulicama krstare skupoceni automobili, u malo kom gradu u svetu može da se vidi toliko "rols rojseva", "mercedesa", "poršea" i "ferarija"...

Švajcarska utorak 7.01. 08:50 Komentara: 13

Tura kroz Cirih (za "male pare")

Gde žive bogataši? U Cirihu, očigledno. Poznat je po svojoj supertajnoj švajcarskoj banci i najboljem kvalitetu života, sa prelepom prirodom, uglačanom kulturom i utopijskim sistemom gradskog prevoza, a sve to je dobro naplaćeno.

Švajcarska četvrtak 1.03. 18:03 Komentara: 12

Cermat - švajcarsko skijaško seoce

Cermat je nekada bio jednostavno seoce koje se u 19. veku razvilo u planinski centar, a zatim postalo i zimsko odmaralište. Nalazi se u švajcarskom kantonu Vale (Valais) koji pripada nemačkom govornom području (kanton je podeljen na francusko i nemačko govorno područje).

Švajcarska utorak 14.02. 13:53 Komentara: 8

Interlaken - skijanje na vrhu Evrope

Interlaken nije ski kompleks, ali je idealna baza za skijaše koji vole da menjaju staze. Sjajno je povezan sa kompleksima u Jungfrau (Grindelvald, Vengen, Miren) do koih se stiže autobusom ili vozom. Uz to ima odlične hotele koji nude povoljnije cene tokom sezone.

Švajcarska subota 21.01. 16:33 Komentara: 1
strana 1 od 5 idi na stranu