Rumunija

Transilvanija: Drakulin rodni kraj

Ako želite da obiđete Transilvaniju ne treba vam mnogo novca a Rumunija nije tako daleko. Povodom Noći veštica biće specijalnih programa i obilazaka zamkova, a ljudi iz čitavog sveta dolaze da otkriju šta se to krije iza imena grofa Drakule.

Rumunija sreda 12.10. 16:21 Komentara: 13

Temišvar - o jeziku i taljatelama

Italijana i „italijanštine“ u Temišvaru ima mnogo. Najbolji restorani (kojih je u Temišvaru veoma malo) italijanski su, kakav je restoran „Insieme“.

Autor: Nikola Popović
Izvor: Danas

Rumunija četvrtak 21.10. 06:30 Komentara: 0

Temišvar, tako blizu a tako nepoznat

Pomisli na Rumuniju, zemlju sa kojom nas povezuje 476 kilometara duga državna granica, često su obojene uvreženim predstavama o zaostalosti, odsustvu bilo čega zanimljivog te stoga i potpunoj nepotrebnosti odlaska iz turističkih potreba.

Autor: Nikola Popović
Izvor: Danas

Rumunija sreda 20.10. 06:20 Komentara: 17

Melanholija Bukurešta

Dok su drugi istočnoevropski gradovi poslednjih decenija sticali sve veću popularnost, Bukurešt se razvijao u pravcu izolacije. Privreda je napredovala, ali turizam je tek poslednjih nekoliko godina počeo da dobija na značaju.

Rumunija sreda 16.06. 06:28 Komentara: 3

Temišvar, novo lice Rumunije

Pošteno je reći da urbana Rumunija teško uspeva da se proda turistima. Turiste koji odlaze u Rumuniju obično fascinira priroda, kao i prizori koji su u zapadnoj Evropi davno zaboravljeni

Rumunija petak 12.02. 06:20 Komentara: 10
strana 1 od 2 idi na stranu