Holandija

Gde uživaju najbolji kuvari na svetu?

Iako kuvaju u najboljim i najskupljim restoranima, svetski majstori kuvanja otkrili su mesta u Evropi gde svraćaju zbog vrhunskog, ali i pristupačnog obroka spravljenog na jednostavan i uglavnom tradicionalan način.

Holandija ponedeljak 14.01. 08:30 Komentara: 0

Norveška: Zemlja socijalne jednakosti

Iako je Kraljevina Norveška veoma skupa zemlja, statistike kazuju da je ona jedna od zemalja sa najvišim standardom; norveške zarade su među najboljim u Evropi, a država, uprkos očiglednom socijalnom raslojavanju i sve većem broju imigranata, nastoji da očuva princip socijalne jednakosti. U njihovom društvu nema hijerarhije ni straha od pretpostavljenih, a odluke se često donose konsenzusom.

Norveška sreda 22.08. 08:50 Komentara: 16

Kvitfjel – olimpijska elegancija

Kvitfjell (na norveškom Bela planina) je jedno od skijališta svetske klase smešteno u Ringebu (Norveška). To je pravi raj za skijaše svih uzrasta i veština, ali i za najveće entuzijaste među njima.

Norveška petak 13.01. 11:52 Komentara: 1

1000 fjordova, lepota od vode i leda

Dok plovite fjordovima otkrivate fantastičnu priču o njihovom nastanku pod pokrivačima leda, čija je debljina bila do tri kilometra, a dok posmatrate uzdignute i veoma strme planine koje ih okružuju, visoke preko 1.500 metara,osećate divljenje prema zadivljujućoj lepoti prirode.

Norveška četvrtak 9.09. 06:40 Komentara: 0

Autom po južnoj obali Norveške

Letnja sezona u Norveškoj je kratka i intenzivna, a njena južna obala, koja ima najviše sunčanih sati, popularna je turistička destinacija među Norvežanima, ali je malo poznata autsajderima.

Norveška ponedeljak 6.09. 22:00 Komentara: 6
strana 1 od 3 idi na stranu