Monako

Monte Karlo - glamur, sport i kocka

Monte Karlo je glavni grad knževine Monako nadaleko poznat po kazinu i velikom bogatstvu. Ima ukupno oko 15 000 stanovnika i to ne samo u oblasti gde se nalazi Le Grand Casino, već uključuje i četvrti Sent Mišel, Sent Roman/Tenao i plažu Larvoto.

Monako utorak 17.04. 14:42 Komentara: 3

Magični Monako

Monako je mala država kojom već 700 godina vlada porodica Grimaldi. Njegova odlična lokacija, između Alpa i Mediteranskog mora, vrtovi, sportski (Velika nagrada formule 1, teniski turnir itd. ) i kulturni događaji čine ga idealnom destinacijom za romantični odmor, poslovni put ili za nezaboravnu avanturu i zabavu.

Monako ponedeljak 11.04. 15:53 Komentara: 7

Azurna obala, sjaj i glamur

Monako, Nica, Kan. Tu žive ili odsedaju poznati, od prinčeva i princeza, do glumaca i sportista, većinu je nemoguće sresti jer je sve učinjeno da uživaju i (ne)brinu o svojim bankovnim računima. Frančesko Grimaldi Malicija je stigao prvi, u 13. veku…

Monako sreda 17.03. 16:58 Komentara: 2

Monako: hazarderska monegaška bajka

Pred nama se ukazalo veliko plavetnilo azurne boje i grad-država, kneževina Monako. Država kojoj tepaju "bogati patuljak" ušuškala se između Francuske i Italije na obali Sredozemlja. Stižemooo! Autobus je počeo da se spušta niz serpentine, čak i niz čuvenu dvostruku krivinu kojom tutnje formule za vreme trke "Velika Nagrada Monaka"

Monako nedelja 3.08. 16:00 Komentara: 8