Šoping u Segedinu

Segedin je najbliži raj za spske kupoholičarke. U ovom gradu je otvorena najveća H&M radnja u regionu

Izvor: Večernje novosti

Izvor: B92

Utorak, 02.11.2010.

06:30

Default images

SEGEDIN je najbliži raj za spske kupoholičarke! Ne samo što je u ovom gradu otvorena najveća H&M radnja u regionu, već i na samo tri časa vožnje kolima, ima radnje svih zanimljivih robnih marki i nije skupo.

PUTOVANJE, SMEŠTAJ

Do Segedina se stiže laganom vožnjom kolima po "poluautoputu". Pošto je putarina u Srbiji 240 dinara, čitav put (sa benzinom) ne bi trebalo da košta više od 30 evra. Put kolima traje 2 sata i.40 minuta, ali tokom tih 217 kilometara ima dosta policije pa treba voditi računa o ograničenju brzine.

Pošto je Segedin udaljen od Subotice 41, a od Palića 34 kilometra kao bolja ideja, ukoliko vreme bude lepo, čini se spavanje na severu Vojvodine. Noćenje u nekoj od vila na Paliću košta oko 30 evra po osobi. U Segedinu, međutim, može da se nađe soba (za dve osobe, za dve noći sa doručkom) u "City hotelu" za 90 evra. Dva noćenja sa doručkom u luksuznom "Novotelu" za dvoje bi koštalo 123 evra.

ŠOPING

Segedin je prepun šoping centara i hipermarketa, a nedeljom radi i buvlja pijaca "Mars Tér",kod autobuske stanice. Najpoznatiji šoping centar je "Szeged Plaza" www.szegedplaza.hu/, dok su najjeftiniji supermarketi "Cora" i "Tesco". Do svih velikih radnji stiže se bez problema javnim prevozom koji prolaze kroz Széchenyi Tér i Tisza Lajos Körut.

Radnje rade radnim danima od 09.00 do 18.00, a subotom od 09.00 do 13.00 časova. Nedeljom je apsolutno sve zatvoreno.

ŠTA VIDETI

Segedin se prvi put spominje 1183. godine posle mongolske invazije kada je kralj Bela Treći zagarantovao status grada. U Segedinu obavezno treba posetiti Muzej pik salame i paprike (ulaz je 880 forinti ili 3 evra), Opservatoriju i Muzej dvorca, a ako vreme bude lepo treba prošetati po Botaničkoj bašti. Poznati festival pod otvorenim nebom održava se u julu i avgustu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: