Šoping u Segedinu

Segedin je najbliži raj za spske kupoholičarke. U ovom gradu je otvorena najveća H&M radnja u regionu

Izvor: Večernje novosti

Podeli

SEGEDIN je najbliži raj za spske kupoholičarke! Ne samo što je u ovom gradu otvorena najveća H&M radnja u regionu, već i na samo tri časa vožnje kolima, ima radnje svih zanimljivih robnih marki i nije skupo.

PUTOVANJE, SMEŠTAJ

Do Segedina se stiže laganom vožnjom kolima po "poluautoputu". Pošto je putarina u Srbiji 240 dinara, čitav put (sa benzinom) ne bi trebalo da košta više od 30 evra. Put kolima traje 2 sata i.40 minuta, ali tokom tih 217 kilometara ima dosta policije pa treba voditi računa o ograničenju brzine.

Pošto je Segedin udaljen od Subotice 41, a od Palića 34 kilometra kao bolja ideja, ukoliko vreme bude lepo, čini se spavanje na severu Vojvodine. Noćenje u nekoj od vila na Paliću košta oko 30 evra po osobi. U Segedinu, međutim, može da se nađe soba (za dve osobe, za dve noći sa doručkom) u "City hotelu" za 90 evra. Dva noćenja sa doručkom u luksuznom "Novotelu" za dvoje bi koštalo 123 evra.

ŠOPING

Segedin je prepun šoping centara i hipermarketa, a nedeljom radi i buvlja pijaca "Mars Tér",kod autobuske stanice. Najpoznatiji šoping centar je "Szeged Plaza" www.szegedplaza.hu/, dok su najjeftiniji supermarketi "Cora" i "Tesco". Do svih velikih radnji stiže se bez problema javnim prevozom koji prolaze kroz Széchenyi Tér i Tisza Lajos Körut.

Radnje rade radnim danima od 09.00 do 18.00, a subotom od 09.00 do 13.00 časova. Nedeljom je apsolutno sve zatvoreno.

ŠTA VIDETI

Segedin se prvi put spominje 1183. godine posle mongolske invazije kada je kralj Bela Treći zagarantovao status grada. U Segedinu obavezno treba posetiti Muzej pik salame i paprike (ulaz je 880 forinti ili 3 evra), Opservatoriju i Muzej dvorca, a ako vreme bude lepo treba prošetati po Botaničkoj bašti. Poznati festival pod otvorenim nebom održava se u julu i avgustu.

Mađarska

Segedin, posećeniji od cele Francuske

Šta to ima u Segedinu, što nema u Francuskoj? Azurna obala, Pariz, beskrajna skijališta 3 Doline, muzeji, dvorci Loare, a ni Diznilend, nisu dovoljni da privuku turiste kao jedan gradić od 150 000 stanovnika na reci Tisi.

Mađarska ponedeljak 9.01. 18:02 Komentara: 15

Čari Budimpešte

Budimpešta, za mnoge „kraljica Dunava", pleni lepotom osam mostova i impozantnim građevinama, ali i specijalitetima poput gulaša, paprikaša, riblje čorbe ili čuvene štrudle sa makom, žerbo kockama, marcipanom, rakijom „Palinka" i vinom „Tokaji".

Mađarska ponedeljak 16.05. 12:48 Komentara: 27

Banja Đula: lekovita voda i čardaš

Popularna banja u Mađarskoj ne oskudeva gostima iz Srbije. U bazenima se primenjuje terapija za lečenje reume, išijasa, povreda kostiju posle lomova i svih drugih boljki na koje blagotvorno deluje topla voda puna minerala.

Mađarska nedelja 23.01. 07:00 Komentara: 3

Gdje Budim ljubi Peštu

Dva stara grada, Budim i Pešta, spojena u jednu cjelinu. Budim na brdu, a Pešta u nizini. Zajedno čine Budimpeštu, glavni grad Mađarske, koji se nalazi na srednjem toku Dunava.

Mađarska subota 22.01. 07:10 Komentara: 3

Krstarenje Dunavom

Dunavom kroz Beč, Bratislavu, Budimpeštu, Pečuj - putnici laganim hodom odlaze na sunčanu palubu da čitaju knjigu, ujutru piju kafu i slade se kroasanima

Austrija četvrtak 8.07. 23:50 Komentara: 11
strana 1 od 3 idi na stranu