U Splitu najveći kip Isusa na svetu

Gradonačelnik Splita Željko Kerum izjavio je da će na brdu Marjan iznad Splita napraviti najveći kip Isusa na svetu.

Izvor: Beta
Podeli

"Kip ćemo podichi na Marjanu, na mestu gde je nekad pisalo Tito", rekao je Kerum sinoć na Hrvatskoj radioteleviziji, izraziši uverenje da Splićani neće imati ništa protiv Isusovnog kipa iznad grada.

Kontroverzni gradonačelnik Splita već je inicirao postavljanje spomenika prvom predsedniku Hrvatske Franji Tuđmanu nasred rive koji je prihvatila i Hrvatska demokratska zajednica u Splitu.

O novoj inicijativi za postavljanje Isusovog kipa na Marjanu Kerum je rekao da će to biti njegov najveći poduhvat u životu i da će sve troškove on platiti. Prema njegovim rečima, Isusov kip biće visok 39 metara odnosno dva metra viši od brazilskog u Rio de Žaneiru koji je visok 37 metara.

"Tuđmana poštujem i cenim, ali Isus je iznad Tuđmana, iznad svih. Napraviću Isusa od 39 metara, biće najveći na svetu", poručio je Kerum.

Hrvatska

Terme Olimia i Tuhelj - bajkoviti odmor

Od najstarije apoteke u Sloveniji do jedinog hamama u Hrvatskoj, uz brojne programe za opuštanje ali i avanturu, Terme Olimia (Slovenija) i Terme Tuhelj (Hrvatska) predstavljaju jedinstveno sadejstvo prirode i uzbuđenja.

Hrvatska utorak 19.02. 17:52 Komentara: 0

Alternativni vodič kroz Zagreb

Britanski list “Gardijan” objavio je nedavno alternativni vodič kroz Zagreb, listu sačinjenu od kultnih zagrebačkih mesta koja su hrvatsku prestonicu ucrtala na evropsku mapu elternativnih mesta.

Hrvatska ponedeljak 10.12. 13:30 Komentara: 65

Rovinj, biser Istre

Rovinj, jedan od najlepših gradova Istre, smešten je na zapadnoj obali Istarskog poluostrva. Ovde možete videti istorijske spomenike iz ilirskog, mletačkog i rimskog doba. Posetite crkvu Svete Eufemije i zvonik koji se nalazi tik uz nju. Idite do uvale Palud i pećine Romuald na južnoj strani Limskog kanala.

Hrvatska petak 1.06. 10:53 Komentara: 46

Brač - ostrvo borova (FOTO)

Ostrvo Brač, najveće ostrvo od dalmatinske grupe ostrva, a treće po redu od svih jadranskih ostrva; prostire se na 394.57 kvadratnih kilometara; populacija 13.824. Od kopna ga razdvaja Brački kanal, od ostrva Solta – takozvana Splitska vrata, a od Hvara – Hvarski kanal.

Hrvatska četvrtak 22.03. 10:05 Komentara: 21
strana 1 od 19 idi na stranu