Češka Republika

Praško proleće

Poznato je da je proleće najzbudljivije godišnje doba u Pragu. Ukoliko želite da sami istražujete grad, šetate se, upoznajete nove ljude ili upoznajete neverovatnu kulturu Praga kroz crkve, galerije i muzeje, proleće je pravo vreme za to.

Češka Republika četvrtak 15.03. 11:16 Komentara: 6

Tajni užici Praga

Barokne palate, divni trgovi i „brkovi“ od pivske pene – sve to asocira na divni Prag. Međutim, reke turista mogu da vam pokvare doživljaj kod najprometnijih znamenitosti, pa je možda bolje da krenete tajnim putevima.

Češka Republika utorak 13.09. 12:21 Komentara: 3

Ne propustite u Pragu

Prag je idealna prolećna destinacija ako želite mini odmor tokom kog nećete potrošiti mnogo novca. Za manje 100 evra možete dobiti prevoz i smeštaj za nekoliko dana bilo da idete preko agencije, bilo u sopstvenoj režiji.

Češka Republika sreda 13.04. 20:46 Komentara: 5

Prag: kubističke zgrade na Kafkinoj stazi

Pariska ulica, u najstarijem delu glavnog grada Češke, Pragu, prosečena je u pravoj liniji, na samom početku 20. veka, kroz srce Stare jevrejske četvrti koja je, ograničena Kaprovom, Dlouhom i Kozi, postojala u Srednjem veku, od Starog trga pa sve do keja na Dvoržakovim Nabrežima.

Češka Republika sreda 2.02. 07:00 Komentara: 0

Prag, zlatni grad na Vltavi

Spoj moderne prestonice, širokih ulica i malih kaldrmisanih sokaka je ono po čemu je ovaj grad karakterističan. Prag vas može ostaviti bez daha raznovrsnom arhitekturom, brojnim dvorcima i katedralama.

Češka Republika nedelja 30.01. 06:40 Komentara: 4

Češko pivo - tradicijom protiv krize

Polovina potrošnje piva u Češkoj vezana je za pabove, restorane i barove jer Česi najviše cene točeno pivo. Zbog krize, smanjenja broja turista i povećanja akciza potrošnja tog pića u poslednje dve godine je u padu, ali tržište je dovoljno razvijeno pa svetski poznati brendovi i dalje među domaćim imaju jaku konkurenciju

Češka Republika sreda 24.11. 06:50 Komentara: 7

Moje putovanje: Prag

Sanja Ivaniš, PR menadžer Apatinske pivare, posetu češkoj prestonici iskoristila je da obiđe prelepi zamak Hradčani, prošeta Karlovim mostom, a na brodu-restoranu na Vltavi ljuljuška uživajući u čuvenom pivu staropramen i pogledu na Zlatni grad

Češka Republika sreda 17.11. 23:00 Komentara: 10
strana 1 od 4 idi na stranu