Austrija

Beč: u kratkim crtama

Beč. Grad valcera, umetnosti, kulture (ne kaže se bez razloga “Bečka škola”). Ali ovaj grad nudi mnogo više od toga. Iako je udaljen svega oko 6 sati vožnje od Beograda, svetlosne godine su u pitanju kada uvidite razlike.

Austrija petak 20.04. 12:23 Komentara: 22

Beč: kapija Balkana

Beč je vrlo popularan kao destinacija za vikend – odmore: za takve aranžmane se najčešće odlučuju turisti i Slovačke, Češke, Slovenije, Bosne i Srbije.

Austrija petak 6.04. 18:03 Komentara: 6

Himna koja ujedinjuje Evropu

Ako ste u prilici, ne propustite jedan veliki pogled na krovove Beča. Veličanstven je pogled na zlatni grad koji se pruža sa Kalenberga, vidikovca do koga se dolazi kroz Bečku šumu.

Austrija nedelja 1.04. 18:20 Komentara: 3

Čudno selo još čudnijeg imena

Ni manjeg sela ni „luđeg“ imena. U Austriji doduše, postoje sela zanimljivih, bolje rečeno „škakljivih“ imena, kao što su Kising, Peting... ali za turiste je najinteresantnije selo koje se zove - Fuking.

Austrija nedelja 18.03. 17:15 Komentara: 24

Kicbil – snežni dragulj Austrije

Mnogi će na pomen Kicbila odman pomisliti na legendarni spust koji oduzima dah i koji je glavni razlog velike popularnosti tog mesta. Ipak, taj austrijski ski centar ima mnogo toga da ponudi i pre i posle te nedelje kada je domaćin najboljim skijašima današnjice.

Austrija nedelja 1.01. 16:05 Komentara: 3

Cel Am Ze - odmor, provod i skijanje

Čuveni stari grad Cel na jezeru ukrašavaju očuvane srenjevekovne građevine. Nalazi se na jednom od najlepših austrijskih jezera. Do impresivne Šmitenhoe planine (Schmittenhöhe) lako se stiže iz centra kompleksa.

Austrija petak 2.12. 20:00 Komentara: 1
strana 1 od 8 idi na stranu