Albanija

Mrtvačkom kočijom kroz zabiti Albanije

Djevojke su se za tu gotovo fantastičnu avanturu pripremale mjesecima, ali ništa ih nije moglo dovoljno pripremiti za dogodovštine koje su doživjele tijekom nekoliko tjedana boravka u živopisnoj unutrašnjosti Albanije.

Albanija četvrtak 2.12. 22:00 Komentara: 12

Sa Batićem oko sveta: Skadar

Skadar ima fenomenalnu lokaciju, na ušću Drima u Bojanu i na obali Skadarskog jezera, sa tri strane okružen vodom i na dvadesetak kilometara od mora. Iznad grada je brdo sa tvrđavom Rozafa starom 2.000 godina o kojoj se ispredaju legende

Albanija sreda 2.06. 07:00 Komentara: 11

Hotel Dajti u Tirani

Verovatno zvuči malo prejako, ali asocijacije su to što jesu, kao što su i činjenice ne ono o čemu se dogovorimo da one jesu, već su to same po sebi, tek Tirana danju, ne i noću, zvuči, huči i bruji kao Njujork.

Albanija sreda 4.11. 07:00 Komentara: 10

Skadar - šaran u taverni Tradita

Grad je kraj Skadarskog jezera, na ušću reke Kiri u Bojanu. Kako ni more nije daleko, Skadar obiluje vodama. Jezgro grada obeleženo je bogomoljama, raskošnom džamijom, pravoslavnom i katoličkom crkvom.

Albanija nedelja 13.09. 06:00 Komentara: 1

Albanija koja se menja iz dana u dan

Tri krave koje slobodno šetaju između automobila dok smo čekali na pasošku kontrolu na graničnom prelazu Hani Hoti navele su nas na pomisao da je odlazak u Albaniju putešestvije u poslednju evropsku zabit.

Albanija utorak 30.06. 06:50 Komentara: 13
strana 1 od 2 idi na stranu