Putovanja

Karipska destinacija iz snova

Barbados je najpopularnija je turistička atrakcija od bilo kog drugog “malog” karipskog ostrva. Ostrvo je prefinjenije nego što putnici zamišljaju, najrazvijenije je, sa najvišim standardom.

Barbados nedelja 22.01. 18:22 Komentara: 7

Bahami - raj na zemlji

Više od 700 ostrva i 2 500 koralnih sprudova čine Bahame. Nalazi se istočno od Floride, a severno od Kube i Kariba. Kada je Kristofor Kolumbo prvi put zakoračio na tlo Novog Sveta, bilo je to ostrvo San Salvador u jugositočnim Bahamima.

Bahami ponedeljak 12.12. 14:37 Komentara: 5

Santa Lucia – ostrvo medenog meseca

Iako su Karibi prepuni izazovnih destinacija za medeni mesec, Santa Lucia je verovatno jedno od najlepših ostrva. Ne samo da ima bezbrojne bele peščane plaže, nego i one prekrivene crnim vulkanskim peskom na jugu.

Sv. Lucija utorak 29.11. 16:00 Komentara: 5

Najfinije plaže, cigare i rum

Dominikanska Republika deli ostrvo Hispanjolu sa svojim manje razvijenim “rođakom“, Haitijem. Njeni stanovnici uživaju u večnom letu na šećerno belim plažama osenčenim krošnjama palmi i kristalno čistim vodama u kojima borave egzotične ribe.

Dominikanska Republika ponedeljak 18.07. 14:52 Komentara: 14

Samo na Kubi...

Bilo da samo maštate o putu na Kubu ili se stvarno spremate da je obiđete evo nekih razloga zašto se ljudi zaljubljuju u ovo mesto.

Kuba sreda 6.07. 15:50 Komentara: 14

Crtice sa Kube I - Matanzas

Nakon samo dva dana na plaži sa najfinijim peskom na Kubi odlučujem da razbijem hotelsku monotoniju odlaskom u grad. Naime, samo 35 km od najpoznatijeg turističkog mesta na Kubi, nalazi se grad Matanzas, nekada važan industrijski centar istoimene provincije i kulturno središte - koga lokalci ponosno ističu kao "kubansku Atinu".

Kuba ponedeljak 21.03. 15:18 Komentara: 12
strana 1 od 4 idi na stranu