Putovanja

Jerusalim: Zlatni grad i pupak sveta

Jerusalim je sveti grad za judaiste, hrišćane i muslimane, godišnje ga poseti oko četiri miliona turista, ali tu se nalazi i jedno od najstarijih groblja, gde je za grobno mesto potrebno izdvojiti čak milion dolara.

Izrael subota 4.01. 13:42 Komentara: 2

Kibuci - Oaze iskonskog zajedništva

U zemlji velikih tehnoloških otkrića, kibuci su ipak i dalje najuticajnija ideja koja je izašla izvan granica Izraela. Ipak, moderna definicija te reči, koja potiče iz hebrejske reči za “grupu” je prava enigma.

Izrael petak 8.03. 14:13 Komentara: 0

Samara: Spiralni put do nebesa

Mesopotamija (današnji Irak), kolevka civilizacije, neiscrpan je izvor nadahnuća. Krenuli smo severno od Bagdada, preko ravnice između Tigra i Eufrata - rekâ koje su svedoci čitavih milenijuma čovekovog nastojanja da preraste život i dodirne beskonačnost. Na oko 125 kilometara se nalazi Samara, u skoro pustinjskoj oblasti, na reci Tigar.

Irak nedelja 30.12. 09:05 Komentara: 3

Doha: Nova "obećana zemlja"

Nekada malo ribarsko selo pokraj plitke uvale Persijskog zaliva, Doha je danas neverovatan grad koji svoje bogatstvo duguje nafti i rezervama prirodnog gasa.

Katar ponedeljak 5.11. 10:48 Komentara: 0

Alep - dragulj Levanta ili ukleti grad?

Grad Alepo, koji se u modernoj transkripciji naziva i Alep, došao je po ko zna koji put u svojoj istoriji u središte regionalne i svetske pažnje, postavši poprište najmasovnije i najkrvavije bitke višemesečnog građanskog rata u Siriji.

Sirija subota 4.08. 12:53 Komentara: 5
strana 1 od 11 idi na stranu