Six Senses - najekskluzivnija banja

Banja Six Senses Destination Spa na tajlandskom ostrvu Naka Yai omogući će vam da vaše telo dovedete u savršeni balans. U zdravoj ishrani, masažama i okrepljujućoj fizičkoj aktivnosti moći će da uživaju samo oni sa dubokim džepom.

Izvor: B92

Petak, 15.10.2010.

17:11

Default images

Lokacija je idilična: 61 luksuzna vila, svaka sa privatnim bazenom, ušuškana je u zelenilo ribarskog sela sa belom peščanom plažom i pogledom na krečnjačke stene koje se vertikalno uzdižu iz zaliva Phang Nga.

Bez problema ćete se prepustiti lenčarenju i od svog privatnog batlera naručivati koktele jedan za drugim. Ali ni to nije sve.

Prilikom dolaska u wellness centar svaki gost dobija program koji savršeno odgovara njegovom telu, ali i duhu. Totalni wellness će vam pomoći da sebe i svoje telo stavite u idealni balans. Sve to praćeno je zdravom ishranom.

Vegetarijanska kuhinja

Kuhinja restorana čiji je vlasnih Ton Sai, predviđena je isključivo za riblje specijalitete, mesa uopšte nema.

Na jelovniku uz naziv svakog jela stoji i tačan broj kalorija koje to jelo nosi. Voće, povrće, začini i ostali sastojci su organskog porekla. Postoji čak i 'koliba za pečurke' gde se uzgajaju različite vrste šampinjona.

Vegetarijanci mogu da svrate u restoran At the Point koji je smešten na brdu. Alkohol se služi tek uveče uz večeru, ali je papreno skup. Za čašu šampanjca moraćete da izdvojite 35 €, dok najjeftinija flaša vina košta 50 €.

Doručak je najpopularniji: sveži mango, guava i papaja cede se pred vašim očima i toče u čaše. Različite vrste hleba, kroasan, pecivo i džem - i sve to sa minimalnom količinom šećera i kalorija. Možete naručiti i jaja (ali bez slanine), palačinke ili kapućino.

Opcija je da koristite golf buggy (terensko vozilo za golf) i da njime cirkulišete kroz rizort, ali ukoliko želite da se u potpunosti uklopite u program hotela, onda hodajte što više. Table vas obaveštavaju koliko ćete kalorija utrošiti ukoliko budete pešačili od restorana do neke druge lokacije. Zdrava opcija je i da koristite bicikl.

Privatni trener

Teško da ćete uspeti da izbegnete neki oblik aktivnosti, jer već od 7 ujutro možete ići na jogu, pilates, jungle gym ili tajlandski boks. Ukoliko želite privatnog trenera, platićete 90 € za sat vremena. Čitava vojska specijalista za zdravu ishranu i aktivan život pobrinuće se za kurseve kuvanja, masaže, meditaciju i zdravu ishranu.

Pravi raritet predstavlja ispitivanje irisa oka, kao i chi nei tsang – detoksikacija i stimulacija sistema za varenje, odnosno masaža koja se fokusira na poboljšanju sistema za varenje i obnovi stomačnih mišića. Ovaj tretman košta 110 €.

Super masaže

Očekujte fenomenalne masaže. U ponudi su: tajlandska, kineska, indijska i indonežanska. Ukoliko parovi žele da uživaju u tretmanu u istoj prostoriji i to je moguće i uz to mogu degustirati čaj u kineskom vrtu. Najskuplja masaža je indonezijska za dvoje u trajanju od 140 min, za šta je potrebno izdvojiti čak 400 €.

Istina je da ćete se osećati bolje i da ćete se kući vratiti sa kojim kilogramom manje. Mi ipak nismo u stanju da naše goste u potpunosti preporodimo u toku samo jedne nedelje, navodi direktor hotela Lionel Valla, ali mi ćemo svakako pokušati da budemo okidać za zdrav život koji će naši gosti nastaviti kod kuće. Ako to realizujemo, onda smo uspeli, dodaje direktor.

Cenovnik

Jedna noć u punom pansionu za 2 osobe u vili sa bazenom košta čitavih 876 €. Za taj novac ćete dobiti ograđenu baštu sa privatnim bazenom, natkrivenim relaks-prostorom i ležaljkama u foajeu, parno kupatilo sa tušem u zatvorenom, tuš na otvorenom, kupatilo za dvoje, veliki krevet sa mrežom za komarce i pogledom na bazen i baštu i poluotvoreno kupatilo. Sve je od prirodnih materijala, sa dosta drveta i trske. Imaćete i salon, iPod, minibar sa zdravim pićima. TV i prijem za mobilnu mrežu vam neće biti dostupni, ali ćete zato imati pillow menu i tako birati jastuk koji vam najviše odgovara.

Prenoćište za jednu osobu je 438 € u punom pansionu uključujući dva spa tretmana dnevno i besplatno učešće u dnevnim wellness aktivnostima. Najskuplja opcija je Beach Pool Villa Suite: 942 € po osobi u punom pansionu.

Najbolji period za odlazak: od novembra do aprila je najsuvlje vreme, a onda nastupa kišna sezona

Neki od ponuđenih paketa za sezonu 2010/2011 možete rezervisati e-mailom na reservations-phuket@sixsenses.com.

Za detaljne informacije o svim Six Senses banjama usvetu posetite www.sixsenses.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: