Azerbejdžan

Baku, strogo kontrolisani mediji

Baku je, generalno, skup grad. Jedan novi manat – što je zvanična valuta, vredi manje više jedan evro. Ipak, u jednostavnijim restoranima možete proći za desetak evra po osobi, bez alkohola, koji je najskuplji.

Azerbejdžan sreda 4.02. 09:00 Komentara: 15

Čajdžinice u Bakuu i momačke večeri

Deo izlazaka u Bakuu predstavljaju i nezaobilazne čajdžinice, koje su uglavnom u suterenima zgrada, gde pijete čaj, pušite šišu na upljuvane nargile, koje vam je ljubazno dodao nepoznati sused, slušate turbo folk i kapirate sta je dert bez alkohola.

Azerbejdžan sreda 28.01. 13:15 Komentara: 6

Dopisnica sa planete Azerbejdžan

Tokom Kurban Bajrama, između Dior i Canali radnje, može da vas zatekne zaklana ovca bez glave, koja visi naglavačke, e da bi sva krv otekla i meso postalo halal. Lično sam, na povratku iz centralnog gradskog muzeja, a između dva japanska džipa, zatekao ovčiju odsečenu glavu, sa sve iskolačenim očima, dlakom i ušima, koju je neko, kao nepotrebnu, odbacio ispred kuće. Tačnije zgrade.

Azerbejdžan ponedeljak 19.01. 09:46 Komentara: 17

Azerbejdžan - zemlja vatre

Ova država jedna je od retkih u koje naši građani odlaze bez vize, dok u redovima čekaju stanovnici razvijenih ekonomskih zajednica. Ipak, postoje neka pravila igre koja čak i mi moramo da poštujemo i zato vodite računa da u ovu zemlju ne unesete više od tri litre alkoholnog pića i tri boksa cigareta. Takođe, kada krenete kući, ponesite maksimalno 600 grama kavijara, a ako pazarite tepih, obavezno sačuvajte i dozvolu nadležnog ministarstva koju ste dobili pri kupovini istog...

Nenad Bumbić (Izvor: Travel Magazine)

Azerbejdžan četvrtak 9.03. 01:59 Komentara: 9