Vijetnam

7 razloga da posetite Hanoj

Pivare pored puta, ludilo u saobraćaju, visoka vlažnost vazduha... možda ne deluje privlačno ali “haos” koji na prvi pogled vlada u Vijetnamu zapravo je izuzetno uzbudljiv.

Vijetnam nedelja 16.09. 19:11 Komentara: 6

Vijetnam: Zemlja u pokretu

Ulice u središtu starog dijela Hanoja pretvorene su u tisuće mjesta gdje se, na krajnje jednostavan način, priprema hrana. Peku se ribe, pripremaju školjke i rakovi, hobotnice i lignje, kojih je zbog razvedene, tri i pol tisuće kilometara duge morske obale, u izobilju.

Vijetnam utorak 17.08. 22:00 Komentara: 5

Ćevapi i urmašice u srcu Vijetnama

Grad Ho Ši Min - nekadašnji Sajgon - kulinarska je metropola Vijetnama. Nebrojenom nizu tamošnjih restorana nedavno se pridružio i jedan lokal u kojem se može uživati u ćevapima i livanjskom siru ali i kobri sa žara.

Vijetnam utorak 27.07. 06:50 Komentara: 2

Ho Ši Min - Raznolikosti istoka

Grad koji je do formiranja socijalističkog Vijetnama 1975. bio poznat pod imenom Sajgon, jeste čudesna, ali i karakteristična mešavina neplanske gradnje sa bezbroj malih i često od vlage i sunca ispucalih stambenih zgrada, gusto načičkanih duž motociklima i tezgama zakrčenih ulica, i impozantnih kolonijalnih građevina koje služe kao javni objekti, muzeji ili galerije.

Vijetnam četvrtak 25.09. 12:37 Komentara: 2

Letovanje u Vijetnamu - Nha Trang

Sa preko 250 sunčanih dana godišnje, nekim od najboljih hotela u Vijetnamu, kilometarskim peščanim plažama, i sve ozbiljnije organizovanim sportovima na vodi, zabavom, i noćnim životom, Nha Trang ima mnogo toga da ponudi avanturistima svih vrsta.

Vijetnam ponedeljak 17.09. 22:14 Komentara: 2