Nepal

Pešačka staza ispod Himalaja

Imate li na raspolaganju šest meseci? Da li volite duga pešačenja? Agencija World Expeditions od nedavno je jedina koja u ponudi ima pešačenje tek završenom prvom deonicom Velike pešačke staze Himalaja

Nepal subota 13.03. 17:00 Komentara: 2

Dolina Katmandua

Turisti su bili treća grupa hodočasnika koji su želeli da otkriju u Nepalu poslednji autentično srednjovekovni kutak na kugli zemaljskoj.

Nepal petak 5.06. 06:10 Komentara: 1

Nepal: u neudobnom sendviču

Stanovnici najmlađe republike na svetu imaju velika očekivanja od demokratije, imenice koja je odnedavno i službeno ušla u naziv zemlje, otkako se ove godine Nepal otarasio kralja i monarhije

Nepal petak 16.01. 07:00 Komentara: 7

Na pola puta do Krova svijeta

U avionu lokalna kompanije Sita Air koja prevozi putnike diljem Nepala, stjuardesa nam je uz bombone poslužila i smotuljke vate kako bismo zaštitili bubnjiće od nesnosne buke prilikom uzlijetanja. Aplauz putnikâ kojeg su piloti dobili nakon slijetanja i sigurnog zaustavljanja na zakrivljenoj i nakošenoj pisti u Lukli bio je iskren, koliko i zaslužen.

Nepal sreda 26.11. 17:24 Komentara: 4

Pogled na Katmandu: foto-zapis

Foto-reportaža je napravljena neposredno pre skorašnjih demonstracija u Katmanduu koje su dovele do ponovne uspostave demokratskih institucija a posle dugog perioda apsolutističke vladavine kralja Gjanendre.

Nepal utorak 23.05. 13:39 Komentara: 2

Nepal – čuvar najviših vrhova sveta!

Uklješten između najmnogoljudnijih zemalja sveta, Kine, komunističkog giganta i Indije, demokratske republike, a u posedu najviših vrhova sveta, među kojima je najpoznatiji Mont Everest, nalazi se Hindu kraljevina Nepal.
Piše Dragan Andrić, čitalac sajta B92.

Nepal utorak 17.05. 12:59 Komentara: 2