Kina

Sudžou: Tragovi carske Kine

Raj je na nebu, a Sudžou na zemlji”, kažu Kinezi za ovaj prekrasan grad, prepun vrtova, kanala i vodenih puteva reke Jangce. Mnoge kuće imaju kapije i prema ulici i prema kanalu, dok se svuda uzdižu šareni polukružni mostovi. Sudžou često nazivaju Venecijom Dalekog istoka.

Kina ponedeljak 21.04. 19:05 Komentara: 0

Muzičko putovanje u daleku Kinu

“U jednom trenutku sedite u drevnom manastiru , jedete obrok skromniji od obroka našeg vojnika koji na terenu jede stojeći, a već kroz pola sata eto vas na bulevaru sa deset traka u jednom smeru, gde sve vrvi od haosa.”

Kina ponedeljak 22.04. 13:49 Komentara: 0

Otkrijte divlji svet Azije

Kulturni trendseteri su dugo putovali u Aziju da bi se upoznali sa egzotičnom kuhinjom, užurbanim gradovima ili mističnim hramovima. Sada se avanturistički nastrojeni putnici okreću novom trendu - prirodi zbog zapanjujućih pejzaža i raznolikih divljih životinja.

Indija ponedeljak 26.03. 11:17 Komentara: 1

Peking - grad avenija, svile i smoga

Peking ima oko 3.000 vozila gradskog prevoza, dve podzemne železnice dužine 40 kilometara, a širokim bulevarima grad je podeljen na „četiri prstena“, koji su doduše u obliku kvadrata. Među 13 miliona stanovnika je oko 300 Srba, a jedan od njih - naravno - drži restoran.

Kina sreda 31.08. 10:35 Komentara: 2

Moje putovanje: Čengdu

Naša misica Anja Šaranović (21), studentkinja Pravnog fakulteta, na izboru ‘Miss International’ ušla je među šest najlepših finalistkinja, a u kineskom gradu, koji je poznat kao svetska metropola panda, mazila je te divne životinje, naučila da jede štapićima i bila kuma na venčanju

Kina utorak 28.12. 06:50 Komentara: 0

Istražite neizvikanu stranu Kine

Kina je mnogo više od velikih gradova. Na samo 5 sati vožnje od Šangaja nalazi se Huangshan, planinski venac površine sa testerastim granitnim vrhovima, toplim izvorima i četinarskim šumama

Kina sreda 15.12. 06:35 Komentara: 1
strana 1 od 3 idi na stranu