Kazahstan

Astana - čudo usred stepe

Nama daleki Kazahstan, država u kojoj se spajaju Evropa i Azija, površinom je najveća među bivšim sovjetskim republikama posle Rusije. Njen glavni grad Astana može da se opiše kao pravo čudo usred stepe.

Kazahstan sreda 3.04. 08:52 Komentara: 5

Kazahstan: snovi o ''snežnom leopardu''

Kazahstan ima naftu, ugalj, uranijum, i glavni grad sa zadivljujućom arhitekturom. Predsednik Nursultan Nazarbajev nada se da njegova zemlja može postati regionalni ekonomski lider, odnosno "snežni leopard" centralne Azije.

Kazahstan petak 17.12. 22:00 Komentara: 7

Taraz, centar Džambulske oblasti

Zlaja je građevinac, diplomirani inženjer, „beogradski đak“ na privremenom radu u Kazahstanu - izgradnja, saniranje i rekonstrukcija putne mreže, odnosno, putnog pravca koji povezuje Evropu i Aziju. Stacioniran je u gradu Tarazu (Džambulska oblast) na dvadesetak kilometara od granice sa Kirgizijom. Od svojih najdražih udaljen je 4.500 kilometara.

Kazahstan petak 12.11. 22:00 Komentara: 2

Almati i Astana nisu s ovog sveta (2)

Kada pogleate ka horizontu, u bilo kom pravcu, zemlja se jednostavno završava, na isti način na koji horizont nestaje kad pogledate ka moru. Ali u kopnom okovanom Kazahstanu nema obale. Sve što vidite ispred sebe je stepa, koja se prostire na sve strane i jednostavno nestaje sa krivinom zemlje.

Kazahstan ponedeljak 18.10. 21:59 Komentara: 0

Igra senki u gradu jabuka - I deo

Danas, za Alma Atu kažu da je najkosmopolitskiji grad u centralnoj Aziji, i da nije kosookih lica svuda oko vas, mogli biste pomisliti da i niste tako blizu kineske i kirgistanske granice, u podnožju impresivnih snežnih vrhova Zailjiski Alatau, već nekoliko hiljada kilometara zapadnije.

Kazahstan četvrtak 25.05. 15:41 Komentara: 7