Madagaskar: Afrika i Azija u jednom

Nepredvidljivi teren, kašnjenja te kaos kao dio svakodnevice zahtijevaju od putnika po Madagaskaru maksimalnu strpljivost i prilagodljivost te dobru fizičku pripremu.

Autorka: Marijana Faletić
Izvor: Večernji.hr

Izvor: B92

Sreda, 15.04.2009.

05:50

Default images

Raj aktivnog odmora

Bogat biljni i životinjski svijet, od čega čak osamdeset posto nije moguće vidjeti drugdje u svijetu, tek su neki od razloga zašto posjetiti otok. Smješten u Indijskom oceanu, 250 milja od istočne obale Afrike, Madagaskar je sa svojom duljinom od 1580 km i širinom od 570 km četvrti po veličini otok na svijetu. Ovdje će na svoje doći putnici kojima su glavni interesi priroda, ekologija i kultura, profesionalni fotografi i svi ljubitelji aktivnog odmora. Slikovite plaže, rijeke, jezera, masivne spilje, savane, rajski vrtovi, pustinja, vodopadi i ostaci prašuma te čak šest mikroklimatskih područja nude pregršt materijala za istraživačke pohode.

Plaže, baobabi i lemuri

U glavnom i najvećem gradu Madagaskara, Antananarivu većina zastane kako bi posjetila Kraljevsku palaču, selo kraljevske obitelji i tržnicu Zoma. Samo 20 km od glavnog grada nalazi se Ambohimanga, grad koji krase imena “Plavi grad”, “Sveti grad” i “Zabranjeni grad”. Okružen je gustom šumom te poznat po vjerskim ceremonijama. Ljubitelji plaža i sunca bit će oduševljeni “Velikim otokom” poznatijim pod nazivom “Nosy be”.

Smješten je u blizini sjeverozapadnog vrha otoka u kanalu Mozambique. Ronioci i kolekcionari školjaka na svoj mirni kutak naići će posjete li otok Sainte Marie poznatiji pod nazivom Nosy Boraha. Ovdje se nalazi i prepoznatljivo gusarsko groblje. Naime, u 17. i 18. stoljeću Madagaskar je bio omiljeno sklonište gusara. Najautentičniji dio Madagaskara svakako je Maroantsetra, poznata i kao vrata fascinantne divljine nacionalnoga parka Masoala.

Preporučuje se svim ljubiteljima manje turističkih ruta. Poznati su još i nacionalni parkovi Isalo i Ranomafana, dok se lako dostupne prašume i pustinjski predjeli nalaze u području Tolagnaro. Ovdje živi i najveći broj lemura. Želite li vidjeti divovske baobabe, krenite u područje Morondava gdje se nalazi i poznata Aleja baobaba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: