Tunis

Tunis - dok slani tirkiz zapljuskuje pesak

Tek sa praznikom završetka posta, Ramazanskim bajramom, Tunižani počinju da piju alkohol i da se vesele po ulicama, jer su testirali svoju izdržljivost i očistili se od ružnih misli. Tada plaže postaju mesta na kojima se prave planovi za veliku proslavu u najliberalnijoj afričkoj državi. Svaka turistkinja će tada dobiti poziv na zaljubljivanje uz obećanje da će se osećati kao Jasmina na letećem ćilimu

Tunis četvrtak 19.05. 18:57 Komentara: 11

Da li će revolucija Srbima pokvariti odmor?

Ako ste se odlučili da baš ove godine posetite zemlje najstarijih civilizacija, uživajući u gostoprimstvu beduina, da po prvi put osetite vrelinu Sahare u karavanima na kamilama i sve lepote Crvenog mora, možda su vas u tome omeli nedavni događaji u Egiptu i Tunisu. Da li, međutim, zaista ima razloga da odustanete od svog putovanja?

Egipat ponedeljak 14.03. 13:31 Komentara: 6

Obiđite planetu Tatuin u Tunisu

Da li ste ljubitelj serijala Ratovi zvezda? Onda je Tunis prava destinacija za vas. Delovi filmova Džordža Lukasa su snimljeni u Tunisu, a ostaci scenografije se i danas mogu posetiti.

Tunis petak 11.03. 12:49 Komentara: 0

Kompletan vodič kroz Tunis

Tunis je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Evropi, ali i u Srbiji - godišnje ga poseti preko 7 miliona turista, od toga 25.000 ljudi iz Srbije.

Tunis nedelja 16.01. 22:00 Komentara: 19

Krstarenje Mediteranom (5)

Tunis. Ostavio sam usnulu Sandru u krevetu i nešto posle sedam ujutro sišao s broda. Ovo je jedina zemlja na putu koja nije u EU, pa sledi popunjavanje imigracionih formulara, udaranje pečata u pasoš i ostale “administrativne radnje” koje u bivšim britanskim i francuskim kolonijama umeju da budu poprilično komplikovane...

Tunis nedelja 14.11. 06:00 Komentara: 1

Tunis, raskrsnica islama i zapada

Ako sletite na aerodrom Hagib Burgiba u Monastiru, i za slučaj da se na pasoškoj kontroli nađete sa Amerikancima, doživećete prvi put da imate prednost. Tunišani će Amere poslati u red da čekaju dok im prođu dragi prijatelji iz Srbije.

Tunis sreda 21.07. 22:00 Komentara: 6
strana 1 od 4 idi na stranu