Nigerija

Dnevnik iz Nigerije: Lagos

Razjareni pandur, divljačkog izraza lica, sa motkom od portfiša u ruci urlao je i zahtevao da se parkiramo. Pri tom je rekao potpuno neverovatnu rečenicu: "Poštuj zakon i zakon će tebe poštovati".

Nigerija subota 31.01. 02:19 Komentara: 7

Dnevnik iz Nigerije (4): Portakur

Dobar deo dana ovde se svodi na čekanje – na primer, na čekanje da dobiješ kusur, na čekanje da nego dođe po tebe, a kakvo čekanje tek nastaje ako neko treba da više puta dnevno da bude sa nekim u dogovoreno vreme.

Nigerija sreda 14.01. 09:00 Komentara: 7

Dnevnik iz Nigerije (3): Džos

Primetio sam da se ljudi u Nigeriji stalno rukuju. Ako si sa nekim svaki dan, pa on ode recimo na 2 sata, kada se vrati – rukuje se ispočetka. Ako treba, tako može i nekoliko puta dnevno.

Nigerija sreda 7.01. 09:00 Komentara: 12

Dnevnik iz Nigerije (2): Dolazak u Lagos

Aerodrom u Lagosu strašno me je podsetio na tivatski – neka veoma slična atmosfera familijarnog haosa, prljavštine, vrućine i vlage. Čak imaju i neku sličnu plavu boju. Naravno, međunarodni aerodrom Lagos je veći – ali ni približno onoliko koliko bi čovek očekivao, imajući u vidu broj stanovnika tog grada.

Nigerija ponedeljak 29.12. 05:52 Komentara: 10

Dnevnik iz Nigerije (1): Pripreme

Sa nekoliko strana sam čuo da je Afrika u načelu opasna, da zbog bede napadaju svakog živog, a da je Lagos posebno gadan. Već sam se bio ozbiljno zabrinuo – ne da će me neko napasti, nego da ću morati da sedim u hotelskoj sobi, bez šanse da mrdnem, ko u zatvoru. PIše: Nebojša Spaić

Nigerija petak 19.12. 07:00 Komentara: 16