Kenija

Kenija - zemlja safarija

Avanturizam u Keniji - „provod“ u nacionalnim parkovima i na živopisnim ulicama. Tokom februara najlakše posmatrati životinje. Atrakcija - ples plemena Masai...

Kenija nedelja 19.02. 15:08 Komentara: 1

Aberdare - visoko, blizu neba

Da, ovo je Afrika, ali nama je sveže. Bar danju. A noću... nećemo, nadajmo se, sačekati noć na ovoj pitomoj visoravni gde će se, kaže Alaster, uveče živa u termometru spustiti „svega“ koji stepen ispod nule.

Kenija utorak 1.03. 11:13 Komentara: 0

Karibu Kenija

Kenija je jedna od središnjih država crne Afrike. Ne samo zato što se nalazi po sredini ovog kontinenta (sa istočne strane), niti zato što je jedna od najvećih zemalja. Kenija je već dugo u žiži interesovanja velikih sila, nekada vrlo važna kolonija a danas jedna od uticajnijih država Afrike.

Kenija sreda 19.05. 13:24 Komentara: 2

Mombasa, daleko od luksuza i komfora

Afrički safari, stabla baobaba i palmi, žene obavijene crnim, nimalo ženstvenim krpama, pijace, aromatične egzotične biljke, gradski život začinjen nemaštinom i Islamom, vrela tropska klima koja tera na žeđ...

Kenija subota 29.08. 07:00 Komentara: 2

Bekpeking u Keniji

U noćnom vozu od Najrobija Mombase, čovek ima utisak kao da je kročio u dane britanskog kolonijalizma – crni kelneri u šljašteće belim uniformama koji služe specijalitete u vagonu punom evropskih putnika, dok stotine se Afrikanaca gura po klupama u trećoj klasi. U tom vozu je nekada navodno postojalo sedište na špicu da bi ljudi u kaki safari odelima mogli da pucaju u životinje kako bi im brže prošlo vreme.

Kenija petak 20.03. 17:00 Komentara: 0