Izvor: B92

Ako želite da proslavite novogodišnju noć na jedinstven način, dočekajte je u Kijevu. Najveća muka s kojom ćete se susresti u Kijevu je – izbor, jer od silne ponude morate odabrati onu pravu.

Mi vam predstavljamo neke od najneobičnijih opcija.

1. Nova godina u kijevskom tramvaju

Ako želite da Novu godinu proslavite na jedinstven način, iznajmite tramvaj – „bar na točkovima“ koji možete dekorisati po želji. Možete iznajmiti čak i trolejbus ili autobus. To će vas koštati oko 200 evra.

2. Pogled na Kijev

Ako putujete s partnerom, možete u ponoć posetiti spomenik „Majka otadžbine“. Dozvoljeno je da sa sobom ponesete šampanjac. Čak možete i da iznajmite kafe u muzeju Velikog otadžbinskog rata.

3. U bazenu sa Delfinima

Delfinarijum „Nemo“ nudi specijalan doček Nove godine – u bazenu sa delfinima. Ne možete iznajmiti čitav bazen, ali ćete svejedno uživati.

Druga opcija je da posetite saunu.

4. Doček u limuzini

Verujemo da nikada niste slavili na takav način. Zamislite se u luksuznoj limuzini sa šampanjcem i najboljim prijateljima kako dočekujete Novu godinu na pravom pokretnom „kauču“. Pevajte karaoke, gledajte fimove i vozite se gde god poželite. Prosečna cena iznajmljivanja limuzine je oko 190 evra.

5. Drevno selo

Nedaleko od centra Kijeva nalazi se neobično selo „Mamaeva Sloboda“ sa 98 objekata. Ako ga posetite, neće vam biti teško da zamislite da ste se odjednom našli u 17 veku. Drvena crkva Device Marije, koliba od gline, proročica i ukrajinski kozaci sa tavernom pod nazivom "Kosa nad čarkoj" (Kosa preko pehara) su rekonstrukcija slike kozačke ere.



Posetioci će za doček Nove godine imati mogućnost da isprobaju kozačke praznične specijalitete, ili pogledaju komičnu predstavu i slušaju 13 zvona jednog od najboljih zvonara u Ukrajini.

6. Ne zaboravite ostrvo Trukhanov

Novogodišnji banket, moderna muzika, vatrometi i Deda Mraz mogu biti deo proslave i u Kijevu. Kako biste se sutradan otreznili, pojedite jak ukrajinski doručak i posetite saunu.

Do Kijeva možete najbrže stići avionom, npr preko Austrian -Airlines-a preko Beča, uz cenu povratne karte od oko 250 evra.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.