Akcija u Hrvatskoj: Žele pravo da ne iznajme sobu gej osobama

"Vratite Identity na Booking.com" - glasi onlajn peticija u korist zadarskih "iznajmljivača" apartmana koji odbijaju da prime homoseksualce. Svojevrsnu peticiju ovih dana pokrenula je ekipa okupljena uz platformu CitizenGO koja se predstavlja kao "zajednica aktivnih građana koji pomoću mrežnih peticija rade na zaštiti i unapređenju zaštite ljudskih prava".

Izvor: Jutarnji.hr

Ponedeljak, 20.08.2018.

09:07

Akcija u Hrvatskoj: Žele pravo da ne iznajme sobu gej osobama
Foto:Thinkstockphotos

Za svega nekoliko dana peticiju je potpisala 4.951 osoba.

Prema zvaničnom objašnjenju načela CitizenGO utemeljena su na hrišćanskim vrednostima, a na prvom mestu navodi se "pravo na život od trenutka začeća do njegovog prirodnog kraja".

Za šta se sve zalažu može da se vidi iz dosadašnjih peticija u organizaciji CitizenGO: "Stop Istanbulskoj konvenciji", "Ne želimo predstavljanje LGTB slikovnice u sisačkoj biblioteci", "Ne Frljićevom širenju mržnje javnim novcem".

Uglavnom, radi se o religioznim desničarima koje vodi Ana Marija Marković, nekadašnja saradnica udruženja "U ime porodice".

Ova ekipa sada zahteva pravo da oni koji rentiraju sobe ne moraju da prime homoseksualce.

Sve je počelo kada je u medijima objavljena vest o vlasniku apartmana u Zadru koji je kažnjen uklanjanjem svoje ponude s najvećeg svetskog servisa za onlajn rezervacije Booking.com jer je odbio da primi homoseksualce iz Brazila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: