7 prirodnih čuda Španije (FOTO)

Podeli

Španija je dobila svojih "sedam prirodnih čuda".

U izboru je učestvovalo više od 82.000 ljudi.

U poslednjoj fazi kampanje, koju organizuje kompanija za putno osiguranje Allianz Global Assistance biće odabran tim "istraživača" koji će imati priliku da prvi prođu novim turističkim rutama na odabranim lokacijama.

Svako od njih dobiće 1.500 evra "džeparca" i plaćene sve putne troškove, a konkurs (koji važi samo za one koji znaju španski jezik) se završava 30. juna.

Na listi prirodnih čuda Španije nalaze se Gastalugaše, malo stenovito ostrvo, Somijedo park prirode, Kabo de Gata – Nihar park prirode, Las Medulas drevni rudnik zlata, Lagunas de Rudijera park prirode, Fuente De selo i As Katedrais plaža.

Pogledajte kako izgledaju ove magične lokacije:

Foto: horrapics / Flickr.com

Gastelugaše

Foto: multisanti / Flickr.com

Somijedo park prirode

Foto: Ignorant Walking / Flickr.com

Kabo de Gata - Nihar park prirode

Foto: Marcos / Flickr.com

Las Medulas rudnici

Foto: Jonathan Pincas / Flickr.com

Lagunas de Rudeira park prirode

Foto: @Frayle / Flickr.com

Fuente De

Foto: Andy Roberts / Flickr.com

As Katedrais plaža

Foto: Imamon / Flickr.com

Andaluzija: Magija muzeja Evrope

Na jugu Španije, u prelepoj Andaluziji, postoji nešto što se zove Duende. Španci ga opisuju kao "misterioznu moć koju svi osete, a ni jedna filozofija ne može objasniti".

Magija flamenka i „kule od cimeta”

Ništa ne govori o lepoti ovog andaluzijskog grada kao stihovi uklesani na jednoj od kapija Alhambre: „Udeli mi gospo, jer u životu nema strašnije kazne nego biti slep u Granadi.“

Madrid – prestonica za svačiji džep

Glavni grad Španije svake godine posećuju horde turista iz celog sveta a on im izlazi u susret brojnim povoljnostima i besplatnim aktivnostima, pa je tako dobio epitet omiljene prestonice za svačiji džep.

strana 1 od 11 idi na stranu