Mađarska

Pečuj: Grad ljubavnih katanaca i vina

Zahvaljujući bogatoj istoriji staroj dva milenijuma, uticaju i spajanju različitih civilizacija, kultura i tradicija, Pečuj je jedan od najuzbudljivijih gradova u Mađarskoj.

Segedin, posećeniji od cele Francuske

Šta to ima u Segedinu, što nema u Francuskoj? Azurna obala, Pariz, beskrajna skijališta 3 Doline, muzeji, dvorci Loare, a ni Diznilend, nisu dovoljni da privuku turiste kao jedan gradić od 150 000 stanovnika na reci Tisi.

Čari Budimpešte

Budimpešta, za mnoge „kraljica Dunava", pleni lepotom osam mostova i impozantnim građevinama, ali i specijalitetima poput gulaša, paprikaša, riblje čorbe ili čuvene štrudle sa makom, žerbo kockama, marcipanom, rakijom „Palinka" i vinom „Tokaji".

Banja Đula: lekovita voda i čardaš

Popularna banja u Mađarskoj ne oskudeva gostima iz Srbije. U bazenima se primenjuje terapija za lečenje reume, išijasa, povreda kostiju posle lomova i svih drugih boljki na koje blagotvorno deluje topla voda puna minerala.

Gdje Budim ljubi Peštu

Dva stara grada, Budim i Pešta, spojena u jednu cjelinu. Budim na brdu, a Pešta u nizini. Zajedno čine Budimpeštu, glavni grad Mađarske, koji se nalazi na srednjem toku Dunava.

Šoping u Segedinu

Segedin je najbliži raj za spske kupoholičarke. U ovom gradu je otvorena najveća H&M radnja u regionu

Krstarenje Dunavom

Dunavom kroz Beč, Bratislavu, Budimpeštu, Pečuj - putnici laganim hodom odlaze na sunčanu palubu da čitaju knjigu, ujutru piju kafu i slade se kroasanima

strana 1 od 3 idi na stranu