Hrvatska

Terme Olimia i Tuhelj - bajkoviti odmor

Od najstarije apoteke u Sloveniji do jedinog hamama u Hrvatskoj, uz brojne programe za opuštanje ali i avanturu, Terme Olimia (Slovenija) i Terme Tuhelj (Hrvatska) predstavljaju jedinstveno sadejstvo prirode i uzbuđenja.

Alternativni vodič kroz Zagreb

Britanski list “Gardijan” objavio je nedavno alternativni vodič kroz Zagreb, listu sačinjenu od kultnih zagrebačkih mesta koja su hrvatsku prestonicu ucrtala na evropsku mapu elternativnih mesta.

Rovinj, biser Istre

Rovinj, jedan od najlepših gradova Istre, smešten je na zapadnoj obali Istarskog poluostrva. Ovde možete videti istorijske spomenike iz ilirskog, mletačkog i rimskog doba. Posetite crkvu Svete Eufemije i zvonik koji se nalazi tik uz nju. Idite do uvale Palud i pećine Romuald na južnoj strani Limskog kanala.

Hvar: ostrvo za provod i leškarenje

Hvar je jedno od najlepših ostrva na Jadranu i zasigurno ima neke od najlepših plaža u Evropi. Ipak, mnogi se slažu da se najlepši deo njegovog arhipelaga nalazi na Paklenim ostrvima.

Brač - ostrvo borova (FOTO)

Ostrvo Brač, najveće ostrvo od dalmatinske grupe ostrva, a treće po redu od svih jadranskih ostrva; prostire se na 394.57 kvadratnih kilometara; populacija 13.824. Od kopna ga razdvaja Brački kanal, od ostrva Solta – takozvana Splitska vrata, a od Hvara – Hvarski kanal.

Gde je Tita čekalo zrelo grožđe

Foto album Briona pleni turiste. Iz močvara stvoreno mondensko središte pre Prvog svetskog rata, a iz ponovne pustoši safari park koji je u komunističku Jugoslaviju privukao državnike i zvezde sveta.

strana 1 od 19 idi na stranu