Bosna i Hercegovina

Turista koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu ima sve više – ali prihod ne raste. Razlog je i što, na primer u Međugorju, jedva da ikome pada na pamet da prijavi goste – i, naravno, plati odgovarajući porez.

Višegrad - Andrićev grad

Na Drini u Bosni sagradio je veličanstven most i razapeo red svodova na toj rijeci, na toj vodi dubokoj i hučnoj. prethodnici njegovi ne mogaše ništa slično sagraditi, po naređenju božijem učini to veliki paša, da bi se njegovo ime spominjalo s poštovanjem i blagodarnošću i sagradi most da mu na svijetu nema ravna...“

Amerikanac u Sarajevu

Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da mi ispriča vic. Ima Kožo taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.

Višegradska ćuprija

Veliki vezir turske imperije Mehmed-paša Sokolović, koji je "tri cara dvorio i dodvorio tri tovara blaga“, nikada nije vidio svoju zadužbinu - ćupriju na Drini, niti ikad prešao preko te veličanstvene građevine otomanske arhitekture.

Hotel Monument na Kozari

Na oko 50 kilometara od Banjaluke, u blizini spomenika na Mrakovici, na legendarnoj planini Kozari, smestio se hotel „Monument“, kategorisan sa četiri „zvezdice“.

Banja Vrućica, lider banjskog turizma

Termomineralna voda je odlična za lečenje i oporavak onih koji imaju bolesno srce i krvne sudove, kao i reumatološka i neurološka oboljenja. Banja je smeštena u središnjem delu Republike Srpske, nedaleko od Teslića, okružena je blagim brežuljcima, obroncima planine Borje

Najbolje ski staze u komšiluku

Iskoristite zimski raspust i skoknite sa mališanima u neki od najbližih ski - centara. Ukoliko ne znate da skijate, instruktori preporučuju da se odmah bacite na snoubord, skijanje na dasci, jer je mnogo zanimljivije a i brže se uči.

U Sarajevu vlada arhitektonska džungla

„Na Baščaršiji se dešava stradunizacija, i to jednim na oko sitnim zahvatom - popločanjem. Autentični obrazac Baščaršije je izazito vezan za kaldrmu, za obradu nepravilnim komadima kamenja. Unutar takvog ustrojstva sad se postavlja nešto što je čvrsta ili tvrda geometrija“

strana 1 od 6 idi na stranu