Izvor: Tanjug

Gradonačelnik Kaprija Paolo Falko je ukinuo uredbu o zabrani iskrcavanja turista i od jutros su hidrogliseri i trajekti ponovo počeli da dovoze posetioce na ostrvo.

Voda i turisti se vraćaju na Kapri, posle "crne subote" kada je zbog prekida u vodosnabdevanju turistima zabranjen dolazak na ostrvo iz higijensko-sanitarnih razloga, prenela je Ansa.

Međutim, gužve na Pjaceti i u drugim ulicama Kaprija nema, kao ni u restoranima i barovima, pa ugostitelji strahuju da je imidž ostrva pokvaren.

Na Kapri su danas stizale turističke grupe, ali malo porodica koje su s obzirom na neizvesnost u većini odlučile da ipak odlože put na ostrvo.

Ugostitelji navode da je šteta pričinjena, ali da su ljudi sa Kaprija uporni i da se ne daju obeshrabriti, kao ni u vreme pandemije korona virusa.

U utorak će prefekt Napulja Mikele di Bari, održati sastanak na kome će biti reči o mogućem planu "B" da bi se izbegle nove vanredne situacije sa vodom i donele odluke o korišćenju malih i velikih tankera za vodu.

U maju i junu, Kapri je najpopularnija italijanska destinacija među stranim turistima, koji se prosečno zadržavaju na ostrvu četiri dana.

Podeli: