Izvor: Beta

Zbog teškog kvara vodovoda na italijanskom kopnu, gradonačelnik Kaprija koji je ostao bez vode, danas je naredio obustavljanje dolaska turista na to ostrvo koje važi za jedno od najpopularnijih u svetu.

Bez vodosnabdevanja nemoguće je garantovati osnovne usluge hiljadama ljudi koji svakodnevno dolaze na ostrvo tokom turističke sezone, rekao je gradonačelnik Paolo Falko.

"Zdravstveno-higijenska situacija je eksplozivna, preduzeli smo kontramere i aktivirali kriznu jedinicu i izdali restriktivnu naredbu", navodi se u nalogu gradonačelnika.

Pomorske vlasti su putem radija trajektima i hidrogliserima koji su bili krenuli za Kapri naredili povratak u luke i iskrcavanje putnika. 

Dugački redovi putnika su pred blagajnama u lukama južnog grada Italije, Napulja, odakle polazi većina trajekata za Kapri.

Većina ostrva ima vode samo iz cisterni, dok su neke oblasti u gornjoj opštini Anakapri sasvim bez vode. Mrežu napajaju samo lokalni rezervoari koji u nedostatku snabdevanja s kopna brzo presuše.

Očekuje se da brodovi-cisterne s vodom stignu na ostrvo da bi pomogle funkcionisanje osnovnih usluga dok se ne obnovi redovno snabdevanje s kopna.

Podeli: