Tehnopolis 123: Vuci u jagnjećoj koži

Izvor: Aleksandar Miladinoviæ

Četvrtak, 03.06.2021.

01:46

Tehnopolis 123: Vuci u jagnjećoj koži
Od Huaweijeve do Googleove zamene za Android, blaženopočivšeg Windowsa 10X i sudske borbe između Epica i Appleovih 30%.

Tim Cook zatvorio je suđenje koje ovih dana puni medijske stupce u Americi, a i šire. Bitka oko 30% provizije i prava da se ta provizija plati ili ne čeka svoj sudski epilog posle brzog, a nadamo se i efikasnog sudskog procesa.

Huawei nas je na dan snimanja počastio predstavljanjem HarmonyOS-a, svoje platforme budućnosti koja će uz velike planove i ideje za početak pogoniti nekoliko novih uređaja i zameniti Android sa ili bez Google na ambicioznih 100 sprava. Androidu se izgleda ne piše dobro pošto je na drugoj strani sveta Google pustio u promet svoj operativni sistem koji bi valjda jednog dana trebalo da zameni i Android. Fuchsia OS će se doduše "zavrteti" prvo na prvoj generaciji Nest Huba. Na kraju bloka o operativnim sistemima pomen pre rođenja dajemo Windowsu 10X.

Pod tačkom razno ostali su Twitterova plaćena usluga i moguće vaskrsnuće RSS-a, ako je suditi po testovima u probnim verzijama Chromea. Hvala na slušanju!

Pratite Tehnopolis podcast
RSS: https://www.b92.net/podcast/tehnopolis/feed/
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/podcast/tehnopolis/id1185520336?mt=2
Google Podcasts: https://bit.ly/32Y1mlO

Aleksandar Miladinović
https://twitter.com/alexmiladinovic

Ivan Jelić
https://twitter.com/escapetofreedom
https://mastodon.social/@escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: