Tehnopolis 121: Adpokalipsa

Izvor: Aleksandar Miladinoviæ

Četvrtak, 29.04.2021.

23:42

Tehnopolis 121: Adpokalipsa
iOS 14.5 je stigao i podigao veću prašinu od mnogih "okruglih" verzija.

Appleov okvir za transparentno praćenje u aplikacijama (AppTrackingTransparency framework) konačno se desio. iOS 14.5 okrenuo je stvari za 180 stepeni, aplikacije će od sada morati da traže dozvolu za praćenje korisnika, što znači da će od ove verzije iOS-a korisnici malo bolje znati šta ko radi iza svojh kulisa.

Ako ste se poradovali da će otključavanje iOS-a 14.5 sada biti moguće i sa maskom, imajte u vidu da je za to zadovoljstvo neophodan Appleov sat i to ne stariji od treće serije. Apple se sigurno obradovao ozbiljno dvocifrenom rastu u prvom kalendarskom kvartalu 2021. godine na gotovo svim frontovima. Nove podcasterske frontove otvaraju Spotify i Facebook, a naša mala pobeda nad Apple Podcasts bagovima konačno je donela 119. epizodu i na ovu platformu.

Samsung je raspakovao nove Galaxy Book laptopove na svom aprilskom događaju, a o čemu se tačno radi, u minutima koji slede.

U nadi da će ova epizoda stići i do Apple Podcastsa, hvala na slušanju!

Pratite Tehnopolis podcast
RSS: https://www.b92.net/podcast/tehnopolis/feed/
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/podcast/tehnopolis/id1185520336?mt=2
Google Podcasts: https://bit.ly/32Y1mlO

Aleksandar Miladinović
https://twitter.com/alexmiladinovic

Ivan Jelić
https://twitter.com/escapetofreedom
https://mastodon.social/@escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: