B92 Podcast Tehnopolis grafika
B92 Podcast Tehnopolis grafika

Tehnopolis 114: Pare nisu problem

Amazon, Apple, Facebook, Google i Microsoft godinu su završili u velikom plusu ⬆️, što se ne bi moglo reći za sve trgovce GameStopom.

Kraj januara i početak februara vreme su za prijave prihoda za poslednji kalendarski kvartal prethodne godine. Ne samo da je plus na konačnom računu bio i ovog puta veliki, nego su Amazon i Apple uspeli da pređu magičnih 100 milijardi dolara prihoda u jednom kvartalu.

Da ova epizoda ne ostane na brojevima, slici iza njih i borbi koju Australija vodi protiv Googlea pobrinula se družina sa Reddita, naoružana Robinhoodom. Haos, koji se sa finansijskog tržišta prelio se i na Google Play, startap ekosistem i opštu javnost, drugi je deo 114. Tehnopolisa.

Iz tačke "razno" izdvajamo Googleovo "odsecanje" Chromiuma od svojih API-ja i sjajnu priču kojom je Ars Technica bacila svetlo na Huaweijev "novi" operativni sistem.

Hvala na slušanju!

Pratite Tehnopolis podcast:
RSS
Apple Podcasts
Google Podcasts

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom @escapetofreedom@mastodon.social

Huawei’s HarmonyOS: “Fake it till you make it” meets OS development (Ars Technica): https://arstechnica.com/gadgets/2021/02/harmonyos-hands-on-huaweis-android-killer-is-just-android/

strana 1 od 16 idi na stranu