B92 Podcast Tehnopolis grafika
B92 Podcast Tehnopolis grafika

Tehnopolis 104: Jabuke iz budućnosti

Apple je predstavio nove satove i iPade koji bolje nego ikada crtaju sliku Appleovog računara iz budućnosti.

Navikli smo da nam Apple u septembru prvo pokaže novi iPhone, no izgleda da ova godina ne može biti ista kao prethodne skoro ni po čemu. Umesto iPhonea, predstavljeni su novi satovi i iPadi, a da ovo "skoro" bude zaista tako, našoj tradiciji ni korona ne može ništa - nova epizoda, sveža koliko i novotarije koje su stigle, snimljena je odmah nakon "događaja".

Dok čekamo datum za predstavljanje iPhonea 12 u svim svojim oblicima i verzijama osvrćemo se na Apple Watch Series 6, ali i Watch SE koji u ponudu satova uvodi novi jeftiniji model, poput istoimenog iPhonea. Bez EKG-a, merenja nivoa kiseonika u krvi i ekrana koji je uvek uključen, SE će napraviti za 120 dolara manju rupu u novčanicima svih onih koji žele da se nađu negde između serija 3 i 6.

Priči o servisima tu nije kraj, po mnogima budućnost Appleovih prihoda proširena je zajedničkim paketom koji se zove Apple One i objedinjuje Appleove usluge koje su se do sada plaćale odvojeno.

Drugi deo jednočasovne snimljene predstave bio je rezervisan za nove iPade. Osveženje stiglo je u "samo" iPad i Air serije, a zajedničko za sve je da su ovo više nego ikada Appleovi "kompjuteri koji nisu kompjuteri". Uz analizu nove ponude bavimo se i nedeljama koje smo proveli sa iPadom Pro i novom tastaturom i touchpadom, a sve u cilju provere teze da su ovo zaista novi Appleovi računari.

Koliko je iskustvo koje novi iPadi (zajedno sa ovogodišnjim Proom) i iPadOS 14 pružaju blizu macOS-a, saznajte u 104. Tehnopolisu.

00:00 Uvod
02:55 Apple Watch
13:49 Apple One i Fitness+
17:43 iPad

Hvala na slušanju!

iPad Pro i Magic Keyboard na test ustupili Sistem:i, snimljeno 15.09.2020.

Pratite Tehnopolis podcast:
RSS
Apple Podcasts
Google Podcasts

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom

strana 1 od 19 idi na stranu