B92 Podcast Tehnopolis grafika
B92 Podcast Tehnopolis grafika

Tehnopolis 94: Dvoje su se tako smuvali

Verovali ili ne, Apple i Google imaju zajednički projekat. Ujedinio ih je "nevidljivi neprijatelj".

Dane koji su prethodili devedeset četvrtom Tehnopolis podcastu obeležili su Apple i Google, što u tandemu, što svako za sebe. Novi iPhone SE osvanuo je na Appleovom sajtu, "iPhone 11 Pro u telu iPhonea 8" generacija je koja nasleđuje sada već vremešni "iPhone 6S u telu iPhonea 5". To znači da je veći nego ranije, pa ćemo videti da li će ljubiteljima malog iPhonea bili lakše da se naviknu na malo veći ekran, ili na Android.

Spoj nespojivih desio se pod pretnjom virusa korona, Apple i Google smislili su način koji će pametne telefone staviti u službu otkrivanja kontakata ili blizine sa COVID-19 pozitivnima, na anoniman i siguran način. Pokušaj da objasnimo o čemu se radi i zašto bi kalifornijski tandem mogao biti na dobrom tragu čućete u minutima koji slede.

Google i Apple protiv "nevidljivog neprijatelja" nisu radili samo zajedno, obe kompanije predstavile su analizu kretanja ljudi koji koriste njihove lokacijske servise pre i u doba pandemije. Appleovu, u kojoj Srbije ima možete pogledati ovde, a Googlevu koja nas ovaj put izostavlja, ovde.

Pregled stanja srpskog interneta u doba pandemije nije izostao ni ovaj put, a uz želju da se i za dve nedelje čujemo u istom i većem broju molimo vas da čuvate sebe i druge, ostanete kod kuće, zdravo i dobro. Hvala na slušanju!

Sadržaj:

iPhone SE (2020) 01:52 - 17:01
Apple i Google protiv korone 17:01 - 29:08
Kako se i koliko poštuje #ostanikodkuce prema Googleovim i Appleovim podacima 29:08 - 31:54
Pregled stanja srpskog sajber sveta u doba pandemije 31:54 - 33:55

Pratite Tehnopolis podcast:
RSS
Apple Podcasts
Google Podcasts

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom

strana 1 od 19 idi na stranu