Počeo je upis u najsavremeniju osnovnu školu u regionu. Osnovci, dobro došli!

Početak aprila je rezervisan za osnovce!

Izvor: B92

Petak, 02.04.2021.

14:50

Počeo je upis u najsavremeniju osnovnu školu u regionu. Osnovci, dobro došli!
Foto: Promo

Dobra vest je da je i u najsavremenijoj osnovnoj školi u regionu – Savremenoj osnovnoj školi – zvanično otvoren upis za školsku 2021/22. godinu.

Pored toga, samo za učenike koji se odmah upišu važe snižene cene školarina. Zahvaljujući tome, sada je i vašem detetu dostupno obrazovanje po svetskim standardima za samo 292 evra mesečno.

Zašto je Savremena pravi izbor za vaše dete?

Buduće učenike Savremene osnovne škole očekuje jedinstveno obrazovno iskustvo, koje ih priprema za uspeh u 21. veku. Oni će učiti, razvijati svoje talente, usavršavati strani jezik, sticati funkcionalna znanja i digitalnu pismenost, družiti se i rekreirati.

– Kod nas uveliko traje predupis, a sada je zvanično otvoren i upis u školu. Svakodnevno se održava i po više testiranja učenika za pocenu zrelosti i sposobnosti za upis u školu. Toliko ima divne, pametne i vredne dece, već vidim da će se odlično uklopiti i jedni druge podsticati na napredovanje. Ponosna sam, jedva čekam septembar i početak nastave – radosno ističe direktorka Savremene osnovne škole Jasmina Franolić.

Kroz multidisciplinarne i kreativne časove, prilagođene potrebama učenika i podržane najsavremenijom edukativnom tehnologijom, školovanje na srpskom i/ili engleskom, raznovrstan program pre i posle nastave, Savremena je podsticajno okruženje za kompletan razvoj učenika.

U zavisnosti od izbora, učenici Savremene osnovne škole, pored Nacionalnog programa, pohađaju i Kombinovani program, koji predstavlja spoj nacionalnog i prestižnog Cambridge obrazovanja. Nastava po Kombinovanom programu jednim delom odvija se na engleskom jeziku, što učenicima omogućava da od malih nogu ovladaju engleskim jezikom gotovo kao maternjim.

Savremena osnovna predstavlja Future Ready školu u kojoj učenici, osim što usvajaju znanja i veštine za život u 21. veku, nastavu pohađaju u moderno opremljenim učionicama i jedinstvenim STEAM lab studijima, u kojima stiču znanje iz nauke (science), tehnologije (technology), inženjerstva (engeneering), umetnosti (art) i matematike (mathematics).
Foto: Promo
Podsticajno okruženje za razvoj i učenje

U skladu sa iskustvom najuspešnijih obrazovnih sistema u svetu, savremeni osnovci od prvog razreda usvajaju i IT znanja i razvijaju svoju digitalnu pismenost. Nastava je koncipirana tako da osnovci kroz igru sa mini-robotima, puzlama za programiranje, LEGO interaktivnim robotima i različitim aplikacijama usvajaju ne samo IT koncepte, već i znanja iz matematike, jezika, likovnog i drugih opštih predmeta na nov i drugačiji način. Tako učenici istovremeno usvajaju osnovne principe informacionih tehnologija, ali razvijaju i kritičko i problemsko mišljenje, vežbaju u timskom radu i postaju bolji iz drugih predmeta.

Istovremeno, Savremena je i jedina škola u regionu koja u svom programu primenjuje koncept razvoja višestruke inteligencije kod dece. Naime, čuveni psiholog sa Harvarda Hauard Gardner ustanovio je da postoji čak osam vrsta inteligencije (prirodna, interpersonalna, logičko-matematička, prostorna, muzička, telesna, jezička, refleksivna) i da je kod svakog deteta neka od njih izraženija. Za maksimalne rezultate potrebno je detetu plasirati sadržaje na odgovarajući način i stimulisati razvoj svih vrsta inteligencija, na šta je u Savremenoj stavljen poseban akcenat.

Upravo zbog toga učenici Savremene opšte gradivo usvajaju na efikasan i uspešan način, dok istovremeno razvijaju svoje talente. Pored redovne nastave, bogat program dodatnih aktivnosti posebno doprinosi sveobuhvatnom i izbalansiranom razvitku osnovaca.

Uz to, najmlađi osnovci na zahtev roditelja mogu imati dodatni rad pre i posle nastave. Uz nadzor učitelja, mogu da rade domaće zadatke, da imaju sadržajan odmor u dvorištu, da rade razne zanimljive kvizove ili gledaju edukativne filmove.

– Savremena osnovna škola neguje personalizovan pristup i omogućava učenicima da kroz primenu savremene tehnologije stiču praktična, primenjiva znanja, što im nije dostupno u većini državnh škola. Zato ne bih upisala svoje dete u bilo koju privatnu osnovnu školu, već isključivo u ovakvu školu, koja neguje savremen program školovanja prilagođen učenicima – navodi Ivana Pavlović, Nedina mama, koja je sa detetom došla na testiranje za upis.

Za prvake: BESPLATNO testiranje zrelosti i kognitivnih sposobnosti

Ukoliko želite da proverite da li je vaše dete spremno za osnovnu školu, kao i koji je tip inteligencije kod njega najrazvijeniji, možete se prijaviti na besplatno testiranje u Savremenoj osnovnoj školi.
Foto: Promo
U prijatnoj i srdačnoj atmosferi vaše dete i vi najpre ćete se upoznati sa savetnicima za upis, a potom započeti testiranje, koje traje svega 30 do 40 minuta. Sledi prijatan razgovor sa psihologom, kojim se kroz pitanja na različite teme bliske detetu utvrđuje zrelost za polazak u školu, a potom se procenjuju kognitivne sposobnosti deteta, sa akcentom na utvrđivanju načina na koji dete razmišlja i percipira pojmove i predmete iz svakodnevnog života.

Potom se prelazi na procenu afiniteta i talenata, na osnovu koje se nastavni program personalizuje u skladu sa sklonostima vašeg deteta. Zahvaljujući ovom testu, formiraju se optimalna odeljenja sastavljena od učenika komplementarnih ličnosti, koji jedne druge podstiču na napredak u razvoju i učenju. Zato je važno da se za ovo testiranje prijavite što pre.

Kako da iskoristite upisne pogodnosti u Savremenoj?

Upis generacije 2021/22. već je počeo. Testiranje za upis je u toku, a optimalna odeljenja uveliko se popunjavaju.

Iz Savremene ističu da više nema slobodnih mesta za upis u II i VII razred, dok su u većini ostalih razreda ostala svega po 2 ili 3 slobodna mesta. U I razredu su popunjena dva odeljenja, dok je upis u treće i poslednje odeljenje u toku. Zbog velikog interesovanja, raspoloživa mesta će se popunjavati prema vremenu pristizanja prijava za upis, odnosno završetku upisnog procesa.

Ukoliko želite da i vaše dete stekne najsavremenije obrazovanje i uz to ostvarite do 36% popusta, prijavite se odmah i iskoristite povoljnije uslove upisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: