Vreme je za master: Upišite najtraženije master studije za perspektivnu IT karijeru

Oni koji su završili osnovne studije i trenutno razmišljaju u kom pravcu treba da se nastavi njihovo obrazovanje ne bi trebalo da imaju nikakvu dilemu. Svakako, kada biramo naše studije, gledamo i koliko je naše buduće zanimanje perspektivno. Ovde se ističe činjenica da je budućnost u informacionim tehnologijama, jer će posla za IT stručnjake sa ekspertskim znanjima uvek biti i, ono što najvažnije, odlično je plaćen.

Izvor: B92

Utorak, 20.10.2020.

17:14

Vreme je za master: Upišite najtraženije master studije za perspektivnu IT karijeru
Foto: Promo

Bez obzira na oblast koju ste prethodno studirali, master studije iz oblasti informacionih tehnologija na Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS sjajan su način da svoju karijeru usmerite u IT pravcu i obezbedite sebi perspektivnu budućnost.

Master studije za IT stručnjake koji žele da ostvare vrhunsku karijeru

Godinama vlada velika potreba za stručnjacima iz oblasti informacionih tehnologija i zato su akreditovane master studije iz oblasti informacionih tehnologija na Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS pravi izbor za one koji žele da steknu ekspertska znanja u ovoj oblasti, jer vam ovaj master program nudi jedan od najsavremenijih obrazovnih programa u regionu u jednom od najmodernije opremljenih centara, u kom se održavaju predavanja i praktična nastava.

– Drago nam je da su diplomci uspeli da prepoznaju kvalitet obrazovanja koje se stiče kroz master program na ITS-u. I ono što bih naglasio jeste da sve buduće studente master studija očekuju savremen pristup u nastavi, rad sa najaktuelnijim softverskim alatima, priprema za rad u realnim uslovima, usvajanje veština komunikacije i timskog rada, koje su neophodne svakome ko želi da izgradi uspešnu karijeru u ovoj oblasti. Takođe, posavetovao bih sve one koji žele da upišu baš ovaj master program da to učine što pre jer je ostalo samo 7 slobodnih mesta – istakao je dr Bojan Ristić, direktor ITS-a.

Znanja koja omogućavaju liderske pozicije

Master studije na ITS-u traju dve godine i omogućavaju širok spektar znanja iz oblasti informacionih tehnologija, a u zavisnosti od toga koje predmete izaberete, to mogu biti oblasti kao što su cloud computing, data science, big data, mobile development, digitalna forenzika, kriptografija, data mining, napredne web tehnologije, obezbeđenje kvaliteta softvera, napredno 3D modelovanje…

Studenti dobijaju znanja iz oblasti projektovanja i implementacije softvera i stiču zvanje master strukovni inženjer informacionih tehnologija, a upravo ta znanja otvaraju vrata ka nekim od najplaćenijih poslova današnjice.

Ono što je sjajna vest jeste da master studije informacionih tehnologija na ITS-u mogu da upišu svi koji su završili osnovne studije, bez obzira na to koju su oblast prethodno studirali. Jedina stvar koja može predstavljati problem jeste broj slobodnih mesta, jer za ove studije vlada veliko interesovanje, a većina mesta već je popunjena.

Zato se svim zainteresovanim studentima preporučuje da se što pre prijave ako žele da započnu studiranje za najplaćenija zanimanja današnjice.

Studiranje u okviru uspešne IT kompanije

Ono po čemu se master studije na ITS-u razlikuju od ostalih jeste to što se, pored teorijskih znanja, posebna pažnja poklanja, pre svega, praktičnom radu i učešću u realnim projektima u okviru Projektnog centra. Akcenat se stavlja na rad sa najsavremenijim softverima, a tokom master studija studenti imaju dosta praktične nastave, uz nadzor istaknutih profesionalaca iz IT industrije. Ovakvi uslovi studentima omogućavaju vredna iskustva, koja će im koristiti posle završenih studija. Studenti imaju jedinstvenu priliku da učestvuju u pravim projektima i na taj način steknu uvid u to kako će izgledati njihova buduća radna mesta.
Foto: Promo
Visoka škola strukovnih studija – ITS može se pohvaliti najmodernije opremljenim prostorom za predavanje i praktičnu nastavu. Prostorije se nalaze u okviru kompleksa kompanije Comtrade, pa su mogućnosti za zaposlenje i praksu nakon studija veoma velike.

Sve je opremljeno tako da nastava bude interaktivna u kombinaciji sa auditivno-praktičnim radom u računarskim laboratorijama korišćenjem računarske opreme – kroz paralelni rad studenata tokom predavanja i samostalan rad tokom vežbi. Sve se radi po principu jedan student – jedan računar, pa su uslovi za usavršavanje veština izuzetni.

Čak 92,86% studenata ITS-a je uspešno

ITS se može pohvaliti izuzetnim uspehom svojih studenata. Čak 92,86% svršenih studenata ITS-a je uspešno, od toga nešto više od 85% njih se zaposlilo u struci i nastavilo da primenjuje stečena znanja i veštine, dok je skoro 8% diplomaca nastavilo dalje svoje profesionalno usavršavanje.

Predavanja uskoro počinju, trebalo bi da se prijavite što pre na master studije informacionih tehnologija na ITS-u, jer je ostalo još samo 7 slobodnih mesta. Prijavite se i obezbedite svoje mesto na vreme po promotivnim cenama. Za više informacija pozovite broj telefona (0)11/40-11-216 ili posetite sajt its.edu.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: