Otvoren je drugi upisni rok na ITS-u: Iskoristite poslednju priliku za upis na najtraženije IT studije u regionu

Pred sam početak nove akademske godine stižu odlične vesti za sve buduće brucoše koji se još nisu upisali na fakultet: na Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS otvoren je drugi upisni rok za generaciju 2020/21.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2020.

11:13

Otvoren je drugi upisni rok na ITS-u: Iskoristite poslednju priliku za upis na najtraženije IT studije u regionu
Foto: Promo

Međutim, oni koji žele da upišu IT studije na ITS-u moraće da požure. ITS je već dugo najtraženija škola u kojoj se obrazuju budući IT lideri, pa je već nakon prvog upisnog roka ostalo veoma malo slobodnih mesta.

Stoga, ukoliko želite visoko obrazovanje po svetskim standardima, učenje kroz rad na realnim projektima i znanja koja će vam obezbediti siguran posao i uspešnu karijeru, prijavite se odmah preko njihovog sajta.

Studije nakon kojih čak 92,86% diplomaca postigne uspeh u karijeri

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije − ITS, koju su osnovale dve vodeće regionalne kompanije u oblasti obrazovanja i IT-ja – LINKgroup i Comtrade, jedina je obrazovna ustanova u Srbiji koja je, po ugledu na najprestižnije svetske univerzitete i koledže, smeštena u samom srcu najvećeg IT centra na našim prostorima.

Na ovaj način se najbolje prepliću obrazovanje i moderno poslovno okruženje, što pokazuju i veliki uspesi diplomaca ITS-a nakon studiranja.

Čak 92,86% svršenih studenata ITS-a je uspešno, od toga nešto više od 85% njih se zaposlilo u struci i nastavilo da primenjuje stečena znanja i veštine, dok je skoro 8% diplomaca nastavilo svoje studije i dalje profesionalno usavršavanje.

Kompanije u kojima rade studenti ITS-a su neke od najuspešnijih u regionu: Comtrade, Orion telekom, Asseco SEE, Omnicom Solutions, Telenor, Questys Solutions, Performance Technologies, Saga, Mozzart Bet, eFRONT, eGaming Consulting i mnoge druge, dok softverska rešenja koja su kreirali studenti u sklopu završnih radova koriste i institucije kao što su Uprava carina i APR.

ITS je u potpunosti pripremljen za nastavu u uslovima pandemije kovida 19

ITS je jedna od retkih institucija visokog obrazovanja koja je u potpunosti opremljena za nastavu u uslovima pandemije.

Prostor ITS-a daje mogućnost studentima da uče uz sve propisane mere zaštite, a zahvaljujući petogodišnjem iskustvu u izvođenju digitalne nastave i podršci kompanije LINKgroup, koja ima više od 15 godina iskustva u obrazovanju na daljinu u neformalnom školovanju, ITS ima potpuno razvijenu infrastrukturu, kao i iskusne nastavnike i saradnike za izvođenje onlajn-nastave.

Pri tome, onlajn-nastava na ITS-u, za razliku od one na mnogim drugim visokoškolskim ustanovama, podrazumeva praćenje direktnog prenosa predavanja, vežbi i konsultacija uživo putem Full HD Live streama i odloženo gledanje iz video-arhive, pristup nastavnim materijalima (udžbenicima, skriptima, zbirkama, praktikumima itd.) u elektronskoj formi, onlajn-testove za proveru stečenog znanja, komunikaciju sa profesorima i kolegama, iOS i Android aplikacije za pristup platformi sa bilo kog mesta i još mnogo toga.

U redovnim uslovima, ITS platforma za softverski podržano učenje koristi se kao dodatni resurs za sticanje znanja, međutim, zahvaljujući razvijenim funkcionalnostima putem nje je moguće potpuno izvođenje nastave onlajn, što se pokazalo i tokom prethodnog vanrednog stanja. Stoga studenti Visoke škole strukovnih studija za IT zaista ne moraju da brinu: nastava će se odvijati po najvišim standardima bez obzira na spoljašnje uslove.

Programi prilagođeni potrebama IT industrije
Foto: Promo
Baš kao i na najvećim svetskim IT školama i fakultetima, stručni programi na ITS-u usklađeni su sa stalnim razvojem informacionih tehnologija i najnovijim silabusima vodećih IT udruženja. To znači da studenti ove ustanove u svakom trenutku dobijaju najaktuelnija i najrelevantnija znanja koja mogu odmah primeniti na budućem radnom mestu.

Na ITS-u možete birati između 4 programa na osnovnim studijama, koji su u skladu sa svetskim standardima i najvišim zahtevima obrazovanja iz računarskih nauka i donose vam diplomu akreditovanu od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije:

- Informacioni sistemi, na kojima ćete steći znanja iz upravljanja poslovnim informacionim sistemima i postati uspešan lider kada je u pitanju IT biznis;

- Informacione tehnologije, program na kome studenti stiču znanja i veštine za rad na celokupnom procesu projektovanja, izrade i implementacije softvera;

- Računarska multimedija, gde se studenti pripremaju za kreativnu upotrebu novih tehnologija kroz upoznavanje sa brojnim oblastima – od grafičkog dizajna, preko vizuelnih komunikacija i multimedije, pa sve do dinamičkih principa crtanja, teorije i istorije dizajna;

- Elektronsko poslovanje, koje istovremeno donosi studentima jedinstven spoj specijalizovanih znanja i veština iz savremenog poslovanja i tehničkih znanja programskih alata i baza podataka.

Započnite svoju uspešnu IT karijeru na ITS-u

Za sva preostala mesta na ITS-u održaće se onlajn-testiranje znanja, koje nije eliminacionog karaktera.

Test sadrži osnovna pitanja iz oblasti matematike (ili dizajna, ukoliko upisujete studijski program Računarska multimedija), računarskih tehnologija i engleskog jezika i predstavlja procenu vašeg trenutnog znanja.

Za studije na ITS-u možete konkurisati na veoma jednostavan način: svoju prijavu možete poslati preko sajta its.edu.rs ili pozivom na broj telefona: 011/40-11-216.

Jedino što je važno jeste da budete brzi, jer drugi upisni rok traje samo dok ima slobodnih mesta, a njih je ostalo još veoma malo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: