Programeri najlakše do posla, usavršavaju se putem kurseva

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja, 90% programera nastavi da se usavršava tokom čitave karijere, učeći samostalno ili putem online kurseva.

Izvor: PR

Četvrtak, 26.09.2019.

12:17

Programeri najlakše do posla, usavršavaju se putem kurseva
Foto: Promo

Zbog dinamične prirode posla u IT oblasti, uslovljene brzim napretkom tehnologije, programeri visoko vrednuju učenje putem kurseva. Na taj način u kratkom vremenskom periodu mogu da steknu praktična znanja koja je moguće odmah primeniti na radnom mestu.

Najnovije istraživanje je pokazalo da se developeri čitavog života usavršavaju i edukuju. Oni to rade samostalno ili pohađanjem različitih akademija za programiranje:

- gotovo 90% programera savladalo je neki programski jezik mimo formalnog obrazovanja;

- 60% njih naučilo je programski jezik putem online kursa.

Pokazalo se da kursevi različitih programskih jezika mogu da u najkraćem roku proizvedu kvalitetne programere i tako odgovore sve većoj potrebi tržišta za stručnjacima ovog profila.

Zbog toga sami programeri toliko pažnje posvećuju neformalnom obrazovanju.

Jednostavno: ovakav vid obrazovanja najbrže dovodi do radnog mesta. Sektor u kome se lako dolazi do posla

A kad smo kod radnog mesta, većina programera nema problema sa nalaženjem posla. Istraživanje je pokazalo da:

- 58,7% programera ne traži novi posao, ali je spremno da sasluša poslovne predloge;

- 26,2% programera uopšte nije zainteresovano za nove poslovne ponude.

Ovakvi podaci govore da su programeri u velikoj većini zadovoljni poslom i nemaju potrebe za traženjem novog. A zbog velike ponude i nedostatka kvalifikovanih stručnjaka, znaju da, ako požele, mogu lako da promene radno mesto:

- više od polovine ispitanika promenilo je svoj posao u poslednje dve godine.

Dakle, u IT oblasti broj otvorenih radnih pozicija daleko prevazilazi broj kandidata. Ono što posebno doprinosi lakoći nalaženja posla jeste mogućnost rada u širokom spektru oblasti. Osim u IT sektoru, programeri su izuzetno traženi i u finansijama i bankarstvu, zdravstvu, medijima.

Kako digitalizacija nezaustavljivo prodire u sve oblasti, tako se i polje rada IT stručnjaka sve više širi i oni imaju na raspolaganju sve veći izbor poslova. Zadovoljstvo poslom u IT oblasti izuzetno visoko

Opšti je zaključak da je situacija takva da:

- programeri ne traže posao, već poslodavci traže njih.

Upravo se u ovome krije i razlog visokog zadovoljstva koje programeri imaju kada je u pitanju njihova karijera:

- gotovo 75% developera izjavilo je da je zadovoljno svojom karijerom i poslom.
Foto: Promo
Prilično visoke plate za naše uslove, plaćene obuke, mogućnost napredovanja, ali i fleksibilno radno vreme, samo su neki od benefita koje programeri dobijaju na svom radnom mestu.

Kako bi bile uspešne, kompanije moraju da imaju dobre IT stručnjake i zato će sve uraditi kako bi ih učinile zadovoljnim i zadržale što duže. IT kursevi – najbolji način da započnete karijeru u ovoj oblasti

Kao što istraživanje potvrđuje: da biste postali kvalitetan programer i došli do najplaćenijih IT pozicija, morate konstantno da radite na sebi i svojim veštinama.
To potvrđuju i sa ITAcademy, ugledne ustanove koja je odškolovala brojne generacije IT stručnjaka, koji sa uspehom dolaze do posla kod nas i u regionu. Zahvaljujući posvećenim predavačima, svetskim nastavnim praksama, servisima za edukaciju i razvoj karijere koji polaznicima omogućavaju uspešan profesionalni život nakon školovanja, u ovoj IT školi programeri stiču znanja i priznate sertifikate za najtraženije IT tehnologije, bilo školovanjem u učionici ili na daljinu.

Sa ove ustanove ističu da je ovakav vid obrazovanja idealan i za ljude koji su na početku svog profesionalnog puta i još se nisu opredelili za buduće zanimanje, kao i za one koji razmišljaju o promeni karijere, jer IT je industrija u kojoj se uloženo vreme i trud najbrže i najviše isplate:

- posla ima više nego stručnjaka, do znanja se stiže za kratko vreme, a zarade su i do nekoliko puta veće od proseka.

Izaberite jednu od najprofitabilnijih karijera po svim istraživanjima!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: