Želite da promenite posao? Možete, iako ste prezauzeti

Mnogi u Srbiji nisu zadovoljni svojim trenutnim zaposlenjem jer smatraju da mogu da postignu više. Iz tog razloga mnogo ljudi pokušava da pronađe posao sa većom zaradom i boljim uslovima, ali ne uspeva u tome. Naime, za bolje plaćene poslove potrebna su drugačija znanja.

Izvor: B92

Petak, 11.01.2019.

16:27

Želite da promenite posao? Možete, iako ste prezauzeti

Da biste stekli neophodne veštine za bolji posao, treba da se usavršite – a za to je potrebno vreme. Kako često biva, toga imamo najmanje na raspolaganju jer imamo brojne obaveze. Ipak, postoji način da se izađe iz ovog začaranog kruga.

Iako je jedna od najvećih prepreka za usavršavanje upravo nedostatak vremena, savremeni način učenja putem interneta može vam pomoći da dođete do uspeha. Najbolje od svega je što vam za to ne treba više od dva ili tri sata dnevno. Bez obzira na situaciju u kojoj se nalazite, na ovaj način ćete imati priliku da obezbedite zanimljiv i dobro plaćen posao.

1. Imate malo dete?
Mnogo pažnje, ljubavi i vremena potrebno je kada se starate o detetu u njegovim prvim godinama života. Do sada je to vreme smatrano periodom profesionalne stagnacije, pogotovo kod žena, ali se to sa pojavom platforme za učenje na daljinu potpuno promenilo.

Sada su prve godine roditeljstva postale prilika da se posvetite sebi i svom usavršavanju, a učenje na daljinu predstavlja i odlično rešenje za trudnice, jer jedan program usavršavanja traje tačno 9 meseci.

2. Radite u privatnoj firmi?

U privatnim firmama radno vreme je u većini slučajeva neodređeno. Često se dešava da morate ostati duže ili da iskrsnu neki hitni poslovi koje morate obaviti od kuće. Zbog toga verovatno ne biste mogli da ispratite sva predavanja ukoliko biste odlučili da unapredite svoju karijeru.

S učenjem na daljinu, međutim, imate priliku da postignete sve i da organizujete svoje vreme, jer sami određujete kada ćete gledati snimke predavanja, raditi zadatke i učiti.

3. Često putujete?
Osobe koje često putuju, što iz poslovnih, što iz privatnih razloga, teško mogu da usklade svoj ritam sa predavanjima, kursevima i drugim programima usavršavanja.

Učenje na daljinu dozvoljava vam da učite uvek i svuda, bez obzira da li se nalazite u zemlji ili inostranstvu. Sve što vam je potrebno je internet konekcija. Da li možete zamisliti bolji način da produktivno iskoristite vreme koje provodite u autobusu ili na aerodromu?

4. Radite u noćnoj smeni?

Bilo da radite isključivo u noćnoj smeni ili da vam se smene menjaju, skoro je nemoguće da pohađate predavanja tokom dana, jer to vreme koristite za odmor.

Online učenje je odlično rešenje za usavršavanje radnika treće smene ne samo zato što možete učiti u slobodno vreme od kuće već i zato što i radno vreme možete iskoristiti za učenje ukoliko vam to posao dozvoljava.

5. Vodite domaćinstvo?
Vođenje domaćinstva je najnezahvalniji posao, jer iziskuje puno vremena i truda, a na prvi pogled deluje kao da niste mnogo postigli.

Ako želite da promenite tu sliku, putem online učenja možete završiti neki od programa sa kojim ćete steći znanje i veštine za poslove koje možete raditi od kuće. Na taj način, nećete zapostaviti domaćinstvo, a ostvarićete se na još jednom polju radeći kao freelancer. Učite na daljinu i promenite posao

Programi koje možete pohađati učenjem na daljinu su brojni:

● IT profesije koje predstavljaju najplaćenija zanimanja današnjice (programiranje, web dizajn, grafički dizajn, administracija mreža, 3D modelovanje, IT menadžment i dr.);

● zanimanja iz oblasti biznisa sa kojima se najbrže i najlakše pronalazi posao (HR, marketing, PR i finansijski menadžment, kao i preduzetništvo);

● poslovi budućnosti koji su u uskoj vezi sa internet poslovanjem (E-commerce, SEO, community menadžer, digitalni marketing itd).

Izaberite zanimanje koje vas najviše privlači i iskoristite priliku da ostvarite svoj pun potencijal. Školujte se bez obzira na to što nemate vremena da posećujete predavanja. Već sledeće godine u ovo vreme bićete u poziciji da birate posao, jer ćete imati vredne sertifikate kao dokaz prestižnih znanja koja posedujete. Napravite prvi korak i odaberite svoju novu karijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: