Ovo će biti najtraženije programerske pozicije u 2019.

Programiranje već nekoliko godina unazad važi za ubedljivo najperspektivnije zanimanje, a takav trend će se nastaviti i u 2019. godini.

Bez obzira na to što je popularnost ovog zanimanja porasla u prethodnom periodu, školovanih programera i dalje nema dovoljno, pa je ova oblast postala idealno rešenje za sve one koji su u potrazi za dobro plaćenim poslom.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Visoka zarada i mogućnost da u svakom trenutku pronađete posao glavne su odlike ovog kreativnog zanimanja. Uz to, posao programera vam omogućava i da birate između samostalnog kodiranja od kuće na freelance projektima ili rada za određenog poslodavca u okviru programerskih timova.

Iako programiranje generalno otvara brojne mogućnosti svima, pojedine oblasti se izdvajaju u odnosu na druge kada su pitanju šanse za početnike.

Programske jezike kao što su Java, PHP i C# možete savladati za nešto manje od godinu dana učenja po specijalizovanim programima, čak i ako se nikad niste susretali sa programiranjem, a stručnjaci se slažu da će poznavanje ovih tehnologija biti sve traženije na tržištu.

Java – jedan od najzastupljenijih programskih jezika

Primena ovog programskog jezika u izradi aplikacija za Android mobilne telefone učinila je Java programere jednim od najtraženijih na tržištu. Java platforme imaju široku upotrebu i u programiranju i u primenjenim softverskim rešenjima, a kreću se od najjednostavnijih digitalnih uređaja, preko MP3 plejera, do kompleksnih web servera i korporativnih aplikacija.

Sve to doprinelo je da veštine Java programera postanu potrebne svakoj kompaniji koja ima svoj IT sektor, a ovi stručnjaci često pronalaze angažmane i u bankama, osiguravajućim kućama, investicionim kompanijama, preduzećima iz oblasti telekomunikacije... Plata Java programera u okruženju kreće se u od 600 do 2.400 evra.

PHP – za najjednostavniji ulazak u svet web programiranja

PHP važi za veoma jednostavan i lak programski jezik za učenje. Koristi se za izradu dinamičkog web sadržaja, a čak 80% sajtova na internetu napravljeno je upravo na temeljima PHP-a.

Foto: Promo
Foto: Promo

Učenjem ovog programskog jezika pripremićete se za kreiranje i održavanje naprednih web aplikacija, web šopova, internet portala ili content management sistema poput WordPressa. Konstantan rast interneta istovremeno znači i brojne nove opcije za PHP programere – da iskoriste svoje veštine i zarade oko 1.200 evra, što je prosečna zarada u našem regionu za ove stručnjake.

C# – kreirajte napredne web aplikacije i sajtove

Ukoliko se odlučite da postanete C# („si šarp”) programer bićete u mogućnosti da kreirate programe i aplikacije za Windows platformu i internet. Uz to, moći ćete da radite i na drugim raznolikim projektima – od razvoja mobilnih aplikacija i kompanijskog softvera, pa sve do kreiranja igrica.

Široka primena ovog programskog jezika, kao i stalna podrška velike kompanije Microsoft, koja je i razvila C#, omogućava svima koji krenu ovim putem da brzo dođu do željenog cilja – odlično plaćenog posla.

Najmodernije školovanje za programere u Srbiji

Prateći sve veću potražnju za Java, PHP i C# programerima na tržištu, ITAcademy je proširila kapacitete za školovanje budućih stručnjaka iz ovih oblasti u najmodernije opremljenim računarskim laboratorijama u Beogradu. Školovanje po specijalizovanim programima traje nešto manje od 12 meseci, nakon čega vam se pruža prilika i za sticanje priznatih međunarodnih sertifkata.

Uz najsavremenije praktične programerske veštine i ovakvu potvrdu znanja bićete spremni da započnete svoju karijeru. Svoje šanse za izdvajanje iz konkurencije i još brže pronalaženje posla dodatno možete poboljšati kroz brojne druge pogodnosti koje donosi školovanje na ITAcademy, kao što su praksa u velikim kompanijama ili pomoć prilikom pronalaska prvog posla.

Posetite sajt www.it-akademija.com i saznajte više.

Obrazovanje

ITAcademy i Oracle upisuju novu generaciju budućih Java programera

Sa ITAcademy nam ponovo stižu odlične vesti. Zbog velikog interesovanja za Java programiranje ova međunarodna obrazovna ustanova, koja se već godinama uspešno bavi edukacijom IT kadrova, pokrenula je nove grupe na Java Development programu za polaznike koji će nastavu od 1. decembra pohađati u najmodernije opremljenim učionicama u Beogradu.

it akademija | pr petak 5.10. 10:40

ITAcademy: Ako se ne zaposlite, dobijate besplatno školovanje

Diploma, nažalost, ne znači nužno i siguran posao. Dva su osnovna razloga koja dovode do ove pojave. Prvi je taj da mnoge visokoškolske ustanove ne pripremaju svoje studente za tržište rada, jer im nude samo uopštena teorijska znanja koja ne mogu da primene u realnim poslovnim okruženjima.

it akademija | pr petak 28.09. 11:15
strana 1 od 21 idi na stranu