Digitalni marketing – sektor u kom se lako dolazi do posla

Kako bi ostali konkurentni, svi brendovi – od velikih do onih tek u povoju – u stalnoj su potrazi za stručnjacima sa iskustvom u digitalnom marketingu, zaključak je velikog istraživanja koje su sproveli McKinley Marketing Partners.

Izvor: B92

Petak, 16.11.2018.

18:04

Digitalni marketing – sektor u kom se lako dolazi do posla

Svi traže stručnjake za digitalni marketing

Ispitivanje trendova zapošljavanja u marketingu pokazuje da je najveći broj novih radnika primljen u sektor digitalnog marketinga. Međutim, to nije ni izdaleka dovoljno da bi se zadovoljile potrebe kompanija za kvalitetnim stručnjacima.

Naime, 69% menadžera predviđa da će u 2018. godini njihovi timovi porasti usled neophodnosti da zaposle stručnjake sa znanjima i veštinama iz digitalnog marketinga.

Današnja situacija je takva da, bez obzira na to za koju poziciju u marketingu konkurišete, među glavnim veštinama koje kompanije od kandidata traže jesu poznavanje barem osnova digitalnog marketinga. Ovo je posebno izraženo kada je reč o komunikacijama i kreativnim uslugama, ali ono što posebno iznenađuje jeste da se digitalne veštine traže i u oblastima u kojima do sada nisu bile neophodne kakve su tradicionalni marketing i istraživanje tržišta. Jednom rečju, marketing se sve više seli u online sferu.

Oblasti digitalnog marketinga u kojima se najlakše dolazi do posla su digital advertising, kreiranje i uređivanje sadržaja (content creation) i email marketing. Odmah iza njih su i Social Media, kao i SEO, što ukazuje na to da je firmama važno da imaju sveobuhvatnu digitalnu strategiju. Ponuda poslova veća od potražnje i do nekoliko puta

Naime, 59% kompanija koje imaju otvorene konkurse za nova radna mesta upravo traže stručnjake za digitalni marketing, dok sa druge strane samo 19% digitalnih marketara aktivno traži novi posao.

Ovo govori da ponuda poslova u ovoj oblasti nekoliko puta prevazilazi potražnju. Zaposleni stručnjaci za digitalni marketing su u velikoj meri zadovoljni svojim pozicijama, platama i atmosferom u firmi i zato ne traže aktivno novi posao. Ispitivanje je pokazalo da bi jedini razlog zbog kog bi razmislili da pređu u drugu kompaniju bilo povećanje plate i napredak u karijeri. I većina firmi im upravo to i nudi.

Naime, kako je digitalni marketing jedina oblast marketinga u kojoj potražnja prevazilazi ponudu, firme stalno vrše regrutaciju potencijalnih kandidata, pokušavajući da ih primame sve boljim i boljim uslovima. Pored visoke plate, neki od najvećih benefita koji kompanije nude kako bi privukle digitalne marketare su fleksibilno radno vreme, plaćeno usavršavanje i dodatni slobodni dani.
Sjajno vreme za sve koji razmišljaju o karijeri u ovoj oblasti

Ovo je oblast u kojoj se ne čeka na posao. S druge strane, kompanije su u stalnoj potrazi za stručnjacima i spremne su da im ponude plate koje su i do nekoliko puta više od proseka. Predviđa se da će se ovaj trend nastaviti i u budućnosti, pa je glavni zaključak istraživanja da je ovo sjajno vreme za sve koji poseduju ove veštine i znanja. Takođe, upravo sada je i pravo vreme da se započne sa karijerom u ovoj perspektivnoj oblasti.

Digitalni marketing je posebno pogodan za nove generacije koje provode dosta vremena na društvenim mrežama i internetu. Za njih to predstavlja priliku da zarađuju dok rade ono što vole. Osim toga, osnovna znanja neophodna za digitalni marketing mladi su stekli u svoje slobodno vreme. A za nadogradnju koja će od njih načiniti tražene stručnjake potrebno je manje od godinu dana dobrog školovanja.

Međutim, znanja i veštine neophodne za ovu oblast lako se i brzo stiču, tako da je ovaj sektor sjajan za sve koji razmišljaju o promeni karijere i prekvalifikaciji bez obzira na godine i predznanje. S obzirom na to da nema dovoljnog broja stručnjaka, pojedine firme spremne su da zaposle kandidate bez iskustva i da ih kroz rad u timu formiraju u stručnjake kakvi su im neophodni.

Po opštem zaključku istraživanja digitalni marketing je najbolji izbor za sve koje zanima karijera u marketingu. Do znanja za samo 12 meseci od kuće ili u učionici

Ukoliko želite da steknete znanja i veštine, kao i neophodnu praksu, razmislite o Internet Academy, međunarodnoj školi u kojoj su svoje uspešne karijere započeli brojni stručnjaci za digitalni marketing. Mogućnost pohađanja nastave na daljinu, stalna podrška profesora koji su eksperti u ovoj oblasti, kao i mogućnost sticanja prestižnih sertifikata koji predstavljaju međunarodnu potvrdu stručnosti garancija su da ćete u ovoj cenjenoj instituciji na najbrži način steći znanja i veštine koje će vas učiniti traženim stručnjakom za digitalni marketing.

Iskoristite pravi trenutak i započnite uspešnu karijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: