Oni su među najtraženijim IT stručnjacima, a nisu programeri

Činjenica da programeri odlično zarađuju i mogu da pronađu posao kad god požele dobro je poznata čak i vrapcima na grani. Međutim, nisu samo programeri oni koji spadaju među najtraženije IT stručnjake. Naprotiv, postoje mnoga druga IT zanimanja o kojima se malo zna, a donose ono čemu svi težimo – odlično plaćen i siguran posao. Jedno od takvih je IT administrator.

Podeli

Njihova zaduženja su da sve funkcioniše besprekorno

Koliko puta vam se desilo da u banci ili pošti čujete rečenicu „pao nam je sistem”? U tim trenucima vaše čekanje u redu zavisi isključivo od brzine kojom će IT administrator rešiti problem. Jednostavno, posao ovih stručnjaka je da održavaju i unapređuju računarske sisteme u bolnicama, obrazovnim ustanovama, bankama, velikim kompanijama i svim ostalim organizacijama čiji rad se zasniva na više umreženih računara.

Da bi sve funkcionisalo savršeno, pomenuti IT stručnjaci zaduženi su za instaliranje, održavanje i unapređivanje mrežnih i računarskih sistema. Osim toga, fokusirani su i na dijagnostikovanje i rešavanje potencijalnih softverskih i hardverskih problema. Drugim rečima, oni su stručnjaci koje zaposleni za računarom najčešće prve pozovu u pomoć.

Administratori su među najtraženijim IT stručnjacima

Bez administratora mreža i sistema digitalni svet koji danas poznajemo bi teško funkcionisao. Važna uloga koju imaju učinila ih je nezamenjivim u skoro svakoj kompaniji i omogućila im da budu među najtraženijim IT stručnjacima današnjice koji uvek imaju mnogobrojne opcije da pronađu novi, odlično plaćen posao koji im odgovara.

Za razliku od većine drugih zanimanja iz oblasti informacionih tehnologija, ovi stručnjaci su među retkima koji ne moraju da se orijentišu isključivo na angažovanje u IT-ju. Podjednako su potrebni i mnogim drugim oblastima koje zavise od modernih tehnologija, što njihov posao dodatno obogaćuje i čini zanimljivijim.

Foto: Promo
Foto: Promo

Posao na kome tipičan dan ne postoji i nikad nije dosadno

Raznolikost zaduženja koja su sastavni deo ovog zanimanja uticala je da nijedan radni dan IT administratora ne bude isti. Dinamično okruženje, rad sa najnovijim tehnologijama i saradnja sa članovima skoro svakog tima u okviru kompanije najveći su „krivci” što stručnjacima na ovoj poziciji nikad nije dosadno.

Uz pravo školovanje i vi možete postati administrator, i to za samo 12 meseci

Da biste se bavili ovim perspektivnim zanimanjem, potrebno je da odlično poznajete moderne tehnologije, što znači da bi, pre svega, bilo ptrebno da izaberete školovanje po najsavremnijem programu za administratora mreža i sistema kakvo u našem regionu nudi ITAcademy. Uz ovakvo obrazovanje, za nešto manje od godinu dana specijalizovaćete znanja koja će vam doneti sigurnost u susretu sa raznim izazovima koji vas očekuju. Savladaćete napredne mrežne sisteme, postaćete ekspert za Windows OS i Windows servere, naučiti da dizajnirate SQL server baze podataka, radite sa MikroTik i CISCO ruterima i još mnogo toga.

Osim toga, školovanje na ovakvom programu omogućava vam da steknete i prestižne međunarodne sertifikate (Microsoft, CompTIA, Cisco, MikroTik) i otvorite sebi vrata najvećih kompanija kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Tada vam preostaje samo da postepeno stičete iskustvo i sve više uživate u rezultatima odluke da se bavite baš ovim zanimanjem.

Obrazovanje

ITAcademy slavi Dan sistem administratora uz 700€ popusta

Danas je dan kada čitava planeta pokazuje zahvalnost onima koji to apsolutno zaslužuju – sistem administratorima. Poslednji petak u julu svake godine se obeležava kao Sys Admin Day. Ovo je dan kada su pomenuti heroji modernog doba s punim pravom u centru pažnje, jer nam tokom preostala 364 dana u godini prvi priskaču u pomoć kad god imamo neki problem sa tehnologijom koja je svuda oko nas.

it akademija | pr petak 27.07. 09:00 Komentara: 0

ITAcademy vam za svoj rođendan poklanja 40% popusta

Za rođendan obično slavljenici dobijaju poklone, ali ITAcademy za svoj jubilej organizuje nešto drugačiju proslavu. U rođendanskoj nedelji ITAcademy poklanja popust od čak 40% na cenu upisa, a svi koji se prijave do 15. juna dobijaju i bonus – paket besplatnog celoživotnog školovanja, koji će vam omogućiti da i u budućnosti unapređujete svoja IT znanja!

it akademija | pr sreda 13.06. 12:00 Komentara: 0
strana 1 od 20 idi na stranu