Oni su među najtraženijim IT stručnjacima, a nisu programeri

Činjenica da programeri odlično zarađuju i mogu da pronađu posao kad god požele dobro je poznata čak i vrapcima na grani. Međutim, nisu samo programeri oni koji spadaju među najtraženije IT stručnjake. Naprotiv, postoje mnoga druga IT zanimanja o kojima se malo zna, a donose ono čemu svi težimo – odlično plaćen i siguran posao. Jedno od takvih je IT administrator.

Podeli

Njihova zaduženja su da sve funkcioniše besprekorno

Koliko puta vam se desilo da u banci ili pošti čujete rečenicu „pao nam je sistem”? U tim trenucima vaše čekanje u redu zavisi isključivo od brzine kojom će IT administrator rešiti problem. Jednostavno, posao ovih stručnjaka je da održavaju i unapređuju računarske sisteme u bolnicama, obrazovnim ustanovama, bankama, velikim kompanijama i svim ostalim organizacijama čiji rad se zasniva na više umreženih računara.

Da bi sve funkcionisalo savršeno, pomenuti IT stručnjaci zaduženi su za instaliranje, održavanje i unapređivanje mrežnih i računarskih sistema. Osim toga, fokusirani su i na dijagnostikovanje i rešavanje potencijalnih softverskih i hardverskih problema. Drugim rečima, oni su stručnjaci koje zaposleni za računarom najčešće prve pozovu u pomoć.

Administratori su među najtraženijim IT stručnjacima

Bez administratora mreža i sistema digitalni svet koji danas poznajemo bi teško funkcionisao. Važna uloga koju imaju učinila ih je nezamenjivim u skoro svakoj kompaniji i omogućila im da budu među najtraženijim IT stručnjacima današnjice koji uvek imaju mnogobrojne opcije da pronađu novi, odlično plaćen posao koji im odgovara.

Za razliku od većine drugih zanimanja iz oblasti informacionih tehnologija, ovi stručnjaci su među retkima koji ne moraju da se orijentišu isključivo na angažovanje u IT-ju. Podjednako su potrebni i mnogim drugim oblastima koje zavise od modernih tehnologija, što njihov posao dodatno obogaćuje i čini zanimljivijim.

Foto: Promo
Foto: Promo

Posao na kome tipičan dan ne postoji i nikad nije dosadno

Raznolikost zaduženja koja su sastavni deo ovog zanimanja uticala je da nijedan radni dan IT administratora ne bude isti. Dinamično okruženje, rad sa najnovijim tehnologijama i saradnja sa članovima skoro svakog tima u okviru kompanije najveći su „krivci” što stručnjacima na ovoj poziciji nikad nije dosadno.

Uz pravo školovanje i vi možete postati administrator, i to za samo 12 meseci

Da biste se bavili ovim perspektivnim zanimanjem, potrebno je da odlično poznajete moderne tehnologije, što znači da bi, pre svega, bilo ptrebno da izaberete školovanje po najsavremnijem programu za administratora mreža i sistema kakvo u našem regionu nudi ITAcademy. Uz ovakvo obrazovanje, za nešto manje od godinu dana specijalizovaćete znanja koja će vam doneti sigurnost u susretu sa raznim izazovima koji vas očekuju. Savladaćete napredne mrežne sisteme, postaćete ekspert za Windows OS i Windows servere, naučiti da dizajnirate SQL server baze podataka, radite sa MikroTik i CISCO ruterima i još mnogo toga.

Osim toga, školovanje na ovakvom programu omogućava vam da steknete i prestižne međunarodne sertifikate (Microsoft, CompTIA, Cisco, MikroTik) i otvorite sebi vrata najvećih kompanija kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Tada vam preostaje samo da postepeno stičete iskustvo i sve više uživate u rezultatima odluke da se bavite baš ovim zanimanjem.

Obrazovanje

ITAcademy i Oracle upisuju novu generaciju budućih Java programera

Sa ITAcademy nam ponovo stižu odlične vesti. Zbog velikog interesovanja za Java programiranje ova međunarodna obrazovna ustanova, koja se već godinama uspešno bavi edukacijom IT kadrova, pokrenula je nove grupe na Java Development programu za polaznike koji će nastavu od 1. decembra pohađati u najmodernije opremljenim učionicama u Beogradu.

it akademija | pr petak 5.10. 10:40

ITAcademy: Ako se ne zaposlite, dobijate besplatno školovanje

Diploma, nažalost, ne znači nužno i siguran posao. Dva su osnovna razloga koja dovode do ove pojave. Prvi je taj da mnoge visokoškolske ustanove ne pripremaju svoje studente za tržište rada, jer im nude samo uopštena teorijska znanja koja ne mogu da primene u realnim poslovnim okruženjima.

it akademija | pr petak 28.09. 11:15

ITAcademy vam za Dan programera POKLANJA PREKO 600€ POPUSTA

Došao je i taj dan, 256. po redu u godini – dan koji programeri širom sveta ponosno slave kao Dan programera.

Ove godine razlog za slavlje imaju i svi oni koji tek planiraju da zakorače u uzbudljivi svet programiranja. Na ITAcademy Dan programera obeležava se sve do 16. septembra i omogućava vam da uz popust od preko 600€ i vi postanete jedan od najplaćenijih stručnjaka današnjice.

it akademija | pr četvrtak 13.09. 10:04

Zaboleće vas oči: Ovo su najružniji sajtovi svih vremena

U današnje vreme sajtove možete posmatrati kao izloge prodavnica. Što je izlog primamljiviji i dopadljiviji, veća je šansa da će neko ući unutra i postati mušterija. Analogno tome, lepo dizajniran sajt će duže zadržati posetioca koji će tako moći bolje da se upozna sa uslugama ili proizvodima koje nudite.

it akademija | pr petak 17.08. 10:00
strana 1 od 21 idi na stranu