Naučite Java programiranje i uvek ćete imati posao!

Java programski jezik je nakon 27 godina od nastanka i dalje jedan od najpopularnijih na svetu. Njegova svestranost i lako korišćenje su sjajna preporuka za primenu u praktično svim industrijama, a ne samo u IT-ju.

Podeli

Dodatna prednost Jave je to što osnove ovog programskog jezika mogu lako da se savladaju, tako da već za godinu dana učenja možete da pronađete zaposlenje.

Ovo je 9 osnovnih razloga zbog kojih Java programeri nikada ne brinu za posao:

1. Java se koristi na svim uređajima

Ovaj programski jezik se koristi na više od tri milijarde uređaja širom sveta. Jasno je da nijedan drugi jezik nije ni blizu njegove popularnosti. Java omogućava kreiranje programa koji rade skoro svuda, uključujući internet, automobile, servere, bankomate, televizore, smartfone i mnoge druge uređaje.

2. Java se koristi na najpopularnijim svetskim sajtovima

Neki od najvećih svetskih sajtova kao što su eBay, Amazon, Linkedin i Facebook koriste Javu. Ovaj programski jezik je savršen za cloud poslovanje, što ga čini logičnim izborom najvećih kompanija na svetu. Reč je o zaista odličnoj preporuci za svakog ko još uvek nije siguran na koji programski jezik da se fokusira. Najveće svetske kompanije su se odlučile za Javu.

3. Java alati za programere su besplatni

Važan faktor pri biranju jezika je dostupnost dobrih alata za programere kako bi se obezbedila produktivnost. Kad je u pitanju Java programski jezik, ovi alati su besplatni i lako dostupni. Odlična podrška umnogome olakšava rad, a kako su alati besplatni, to su troškovi rada niži.

4. Zajednica Java developera je ogromna

Procenjuje se da širom sveta radi preko devet miliona Java programera, što predstavlja sjajan izvor informacija u industriji u kojoj je to presudno. Ukoliko se odlučite za Java jezik, moći ćete da se oslonite na iskustva miliona korisnika, od kojih neko sigurno ima rešenje za problem na koji ste naišli. Sa ovolikim brojem kolega imate bogat izbor partnera s kojima možete da se udružite prilikom rada ne većim projektima.

5. Java se konstantno unapređuje

Kompanija Oracle, koja stoji iza Jave, posvećena je stalnom unapređivanju ovog jezika. Zbog odlične podrške, moguće je sa lakoćom pratiti najnovije trendove u industriji. Oracle prati zahteve tržišta i reaguje pravovremeno kako bi pružio maksimalnu podršku developerima. Zbog toga je Java programski jezik aktuelan i nakon 27 godina postojanja.

6. Java je najpopularniji programski jezik na svetu

Ukoliko tek započinjete karijeru programera, nije loša ideja da se odlučite za programski jezik koji je popularan. Kako je Java po mnogim istraživanjima najpopularniji programski jezik na svetu, savladavanje njega predstavlja dobru odluku. Interesantno je da je, i pored toga što ga koriste milioni, potražnja za stručnjacima i dalje veća od ponude.

7. Java programeri su odlično plaćeni

Zbog rasprostranjenosti ovog jezika i nedovoljnog broja stručnjaka, Java programeri mogu da računaju na odličnu platu. Prosečna plata Java programera u Srbiji je preko 1.400 evra. Prema analizama stručnjaka, Java predstavlja jedan od najsigurnijih izbora kada su u pitanju veštine koje obezbeđuju siguran posao.

8. Javu je moguće naučiti za godinu dana

Ukoliko želite da iskoristite sve prednosti koje nudi rad u IT industriji, onda je dobra ideja da već sad počnete da učite ovaj programski jezik. Najbolji način za usvajanje ovog jezika jeste da učite od vrhunskih stručnjaka koji će vam preneti primenjiva znanja. Školovanjem na ustanovama kao što je ITAcademy već za godinu dana ćete biti spremni da birate zaposlenje.

9. Oracle sertifikat otvara vrata najboljih kompanija

Oracle sertifikati predstavljaju sinonim za odličnu zaradu i sigurnu budućnost, a ITAcademy je prvi i jedini zvanični Oracle WDP Partner u Srbiji. Ova saradnja omogućava polaznicima pohađanje specijalizovane grupe kurseva koji su usklađeni po Oracle programima i koji donose praktična znanja prilagođena potrebama trenutnom IT tržištu. Saznajte više na ITAcademy sajtu: www.it-akademija.com.

Obrazovanje

ITAcademy i Oracle upisuju novu generaciju budućih Java programera

Sa ITAcademy nam ponovo stižu odlične vesti. Zbog velikog interesovanja za Java programiranje ova međunarodna obrazovna ustanova, koja se već godinama uspešno bavi edukacijom IT kadrova, pokrenula je nove grupe na Java Development programu za polaznike koji će nastavu od 1. decembra pohađati u najmodernije opremljenim učionicama u Beogradu.

it akademija | pr petak 5.10. 10:40

ITAcademy: Ako se ne zaposlite, dobijate besplatno školovanje

Diploma, nažalost, ne znači nužno i siguran posao. Dva su osnovna razloga koja dovode do ove pojave. Prvi je taj da mnoge visokoškolske ustanove ne pripremaju svoje studente za tržište rada, jer im nude samo uopštena teorijska znanja koja ne mogu da primene u realnim poslovnim okruženjima.

it akademija | pr petak 28.09. 11:15

ITAcademy vam za Dan programera POKLANJA PREKO 600€ POPUSTA

Došao je i taj dan, 256. po redu u godini – dan koji programeri širom sveta ponosno slave kao Dan programera.

Ove godine razlog za slavlje imaju i svi oni koji tek planiraju da zakorače u uzbudljivi svet programiranja. Na ITAcademy Dan programera obeležava se sve do 16. septembra i omogućava vam da uz popust od preko 600€ i vi postanete jedan od najplaćenijih stručnjaka današnjice.

it akademija | pr četvrtak 13.09. 10:04

Zaboleće vas oči: Ovo su najružniji sajtovi svih vremena

U današnje vreme sajtove možete posmatrati kao izloge prodavnica. Što je izlog primamljiviji i dopadljiviji, veća je šansa da će neko ući unutra i postati mušterija. Analogno tome, lepo dizajniran sajt će duže zadržati posetioca koji će tako moći bolje da se upozna sa uslugama ili proizvodima koje nudite.

it akademija | pr petak 17.08. 10:00
strana 1 od 21 idi na stranu