Naučite Java programiranje i uvek ćete imati posao!

Java programski jezik je nakon 27 godina od nastanka i dalje jedan od najpopularnijih na svetu. Njegova svestranost i lako korišćenje su sjajna preporuka za primenu u praktično svim industrijama, a ne samo u IT-ju.

Podeli

Dodatna prednost Jave je to što osnove ovog programskog jezika mogu lako da se savladaju, tako da već za godinu dana učenja možete da pronađete zaposlenje.

Ovo je 9 osnovnih razloga zbog kojih Java programeri nikada ne brinu za posao:

1. Java se koristi na svim uređajima

Ovaj programski jezik se koristi na više od tri milijarde uređaja širom sveta. Jasno je da nijedan drugi jezik nije ni blizu njegove popularnosti. Java omogućava kreiranje programa koji rade skoro svuda, uključujući internet, automobile, servere, bankomate, televizore, smartfone i mnoge druge uređaje.

2. Java se koristi na najpopularnijim svetskim sajtovima

Neki od najvećih svetskih sajtova kao što su eBay, Amazon, Linkedin i Facebook koriste Javu. Ovaj programski jezik je savršen za cloud poslovanje, što ga čini logičnim izborom najvećih kompanija na svetu. Reč je o zaista odličnoj preporuci za svakog ko još uvek nije siguran na koji programski jezik da se fokusira. Najveće svetske kompanije su se odlučile za Javu.

3. Java alati za programere su besplatni

Važan faktor pri biranju jezika je dostupnost dobrih alata za programere kako bi se obezbedila produktivnost. Kad je u pitanju Java programski jezik, ovi alati su besplatni i lako dostupni. Odlična podrška umnogome olakšava rad, a kako su alati besplatni, to su troškovi rada niži.

4. Zajednica Java developera je ogromna

Procenjuje se da širom sveta radi preko devet miliona Java programera, što predstavlja sjajan izvor informacija u industriji u kojoj je to presudno. Ukoliko se odlučite za Java jezik, moći ćete da se oslonite na iskustva miliona korisnika, od kojih neko sigurno ima rešenje za problem na koji ste naišli. Sa ovolikim brojem kolega imate bogat izbor partnera s kojima možete da se udružite prilikom rada ne većim projektima.

5. Java se konstantno unapređuje

Kompanija Oracle, koja stoji iza Jave, posvećena je stalnom unapređivanju ovog jezika. Zbog odlične podrške, moguće je sa lakoćom pratiti najnovije trendove u industriji. Oracle prati zahteve tržišta i reaguje pravovremeno kako bi pružio maksimalnu podršku developerima. Zbog toga je Java programski jezik aktuelan i nakon 27 godina postojanja.

6. Java je najpopularniji programski jezik na svetu

Ukoliko tek započinjete karijeru programera, nije loša ideja da se odlučite za programski jezik koji je popularan. Kako je Java po mnogim istraživanjima najpopularniji programski jezik na svetu, savladavanje njega predstavlja dobru odluku. Interesantno je da je, i pored toga što ga koriste milioni, potražnja za stručnjacima i dalje veća od ponude.

7. Java programeri su odlično plaćeni

Zbog rasprostranjenosti ovog jezika i nedovoljnog broja stručnjaka, Java programeri mogu da računaju na odličnu platu. Prosečna plata Java programera u Srbiji je preko 1.400 evra. Prema analizama stručnjaka, Java predstavlja jedan od najsigurnijih izbora kada su u pitanju veštine koje obezbeđuju siguran posao.

8. Javu je moguće naučiti za godinu dana

Ukoliko želite da iskoristite sve prednosti koje nudi rad u IT industriji, onda je dobra ideja da već sad počnete da učite ovaj programski jezik. Najbolji način za usvajanje ovog jezika jeste da učite od vrhunskih stručnjaka koji će vam preneti primenjiva znanja. Školovanjem na ustanovama kao što je ITAcademy već za godinu dana ćete biti spremni da birate zaposlenje.

9. Oracle sertifikat otvara vrata najboljih kompanija

Oracle sertifikati predstavljaju sinonim za odličnu zaradu i sigurnu budućnost, a ITAcademy je prvi i jedini zvanični Oracle WDP Partner u Srbiji. Ova saradnja omogućava polaznicima pohađanje specijalizovane grupe kurseva koji su usklađeni po Oracle programima i koji donose praktična znanja prilagođena potrebama trenutnom IT tržištu. Saznajte više na ITAcademy sajtu: www.it-akademija.com.

Obrazovanje

ITAcademy slavi Dan sistem administratora uz 700€ popusta

Danas je dan kada čitava planeta pokazuje zahvalnost onima koji to apsolutno zaslužuju – sistem administratorima. Poslednji petak u julu svake godine se obeležava kao Sys Admin Day. Ovo je dan kada su pomenuti heroji modernog doba s punim pravom u centru pažnje, jer nam tokom preostala 364 dana u godini prvi priskaču u pomoć kad god imamo neki problem sa tehnologijom koja je svuda oko nas.

it akademija | pr petak 27.07. 09:00 Komentara: 0

Oni su među najtraženijim IT stručnjacima, a nisu programeri

Činjenica da programeri odlično zarađuju i mogu da pronađu posao kad god požele dobro je poznata čak i vrapcima na grani. Međutim, nisu samo programeri oni koji spadaju među najtraženije IT stručnjake. Naprotiv, postoje mnoga druga IT zanimanja o kojima se malo zna, a donose ono čemu svi težimo – odlično plaćen i siguran posao. Jedno od takvih je IT administrator.

it akademija | pr petak 20.07. 09:43 Komentara: 0

ITAcademy vam za svoj rođendan poklanja 40% popusta

Za rođendan obično slavljenici dobijaju poklone, ali ITAcademy za svoj jubilej organizuje nešto drugačiju proslavu. U rođendanskoj nedelji ITAcademy poklanja popust od čak 40% na cenu upisa, a svi koji se prijave do 15. juna dobijaju i bonus – paket besplatnog celoživotnog školovanja, koji će vam omogućiti da i u budućnosti unapređujete svoja IT znanja!

it akademija | pr sreda 13.06. 12:00 Komentara: 0
strana 1 od 20 idi na stranu