Pronađite posao na društvenim mrežama, evo i kako

Najpopularnije društvene mreže, poput Facebooka, Instagrama i Twittera, odavno više nisu mesto na kome se možete samo zabavljati ili održavati komunikaciju sa poznanicima.

Podeli

PR članak

Društvene mreže danas predstavljaju jedan od najozbiljnijih „terena” za pronalazak odlično plaćenog posla koji je moguće obavljati i od kuće, pa community menadžeri koji poznaju trikove za promociju i oglašavanje na pomenutim platformama ne moraju da čekaju na radno mesto.

Bez community menadžera svaki brend je osuđen na propast

Community menadžeri zaduženi su za promociju brenda na društvenim mrežama i bez njih su gotovo svaki proizvod ili usluga osuđeni na propast. Pre svega jer kompanije teško mogu da ostvare profit ukoliko nisu prisutne na Facebooku, Twitteru ili Instagramu ili nemaju jasno osmišljenu strategiju za komunikaciju sa potrošačima na ovim platformama.

Sa druge strane, uz ove stručnjake koji su potkovani savremenim znanjima, kompanije zapravo pretvaraju društvene mreže u najisplativiji vid promocije. Sve ove činjenice uticale su na to da sertifikovani community menadžeri postanu veoma traženi u brojnim kompanijama.

Odlična zarada i mogućnost rada od kuće – najveće prednosti ovog zanimanja

Pored toga što community menadžeri vrlo brzo dolaze do posla, najveće prednosti ovog zanimanja su ipak visoka primanja, koja dostižu više od 700 evra, ali i mogućnost za rad od kuće ili sa bilo kog drugog mesta sa internet konekcijom. Oni koji se odluče za ovakav način poslovanja često imaju mogućnost da istovremeno budu angažovani na nekoliko različitih kompanijiskih profila i tako dodatno uvećaju svoju zaradu. Ako znate engleski ili neki drugi strani jezik, možete sarađivati i sa klijentima iz inostranstva.

Osim toga, zanimanje community menadžera sa sobom donosi i idealnu priliku da iskažete svu svoju kreativnost u osmišljavanju interesantnih strategija koje će dobrineti efikasnijoj promociji.

Kako do posla community menadžera?

Da biste pronašli svoj prvi posao i postali community menadžer, potrebno je da steknete najsavremenija znanja za vođenje poslovnih profila na društvenim mrežama. Za promociju na Facebooku, Twitteru, Instagramu i drugim mrežama neophodno je da odlično poznajete ove platforme, ali i da usvojite jedinstvene trikove za svaku od njih.

Kroz specijalizovano usavršavanje za ovo zanimanje usvojićete praktične veštine i saznati kako da izvršite analizu i kreirate uspešnu strategiju za oglašavanje ka jasno definisanim ciljnim grupama. Pomenuta znanja omogućiće vam da odgovorite na zahteve mnogobrojnih konkursa za profesionalne community menadžere i tako vrlo brzo pronađete isplativ posao.

Do priznatih sertifikata za ovu profesiju i kroz online školovanje

Iako za ovo profitabilno zanimanje postoje razni kursevi obuke koji traju svega nekoliko meseci, oni vam ne mogu garantovati uspešnu karijeru. Sa druge strane, školovanjem po jednogodišnjem programu ITAcademy steći ćete specijalizovane veštine, ali i prestižne međunarodne sertifikate koji će vas izdvojiti od konkurencije i dodatno vam olakšati pronalazak posla.

Prilikom upisa programa za community menadžere, možete izabrati tradicionalno školovanje u moderno opremljenim učionica ili se opredeliti za online učenje, koje vam omogućava se usavršavate sa bilo kog mesta, čak i ako radite. Bez obzira na to za koji model da se odlučite, nakon 12 meseci imaćete sve što je potrebno da biste započeli profitabilnu karijeru community menadžera. To znači da su pomenuti kursevi IT poslovanja dostupni čak i polaznicima iz Leskovca, Užica, Inđije i drugih gradova u Srbiji.

Obrazovanje

Oni su među najtraženijim IT stručnjacima, a nisu programeri

Činjenica da programeri odlično zarađuju i mogu da pronađu posao kad god požele dobro je poznata čak i vrapcima na grani. Međutim, nisu samo programeri oni koji spadaju među najtraženije IT stručnjake. Naprotiv, postoje mnoga druga IT zanimanja o kojima se malo zna, a donose ono čemu svi težimo – odlično plaćen i siguran posao. Jedno od takvih je IT administrator.

it akademija | pr petak 20.07. 09:43 Komentara: 0

ITAcademy vam za svoj rođendan poklanja 40% popusta

Za rođendan obično slavljenici dobijaju poklone, ali ITAcademy za svoj jubilej organizuje nešto drugačiju proslavu. U rođendanskoj nedelji ITAcademy poklanja popust od čak 40% na cenu upisa, a svi koji se prijave do 15. juna dobijaju i bonus – paket besplatnog celoživotnog školovanja, koji će vam omogućiti da i u budućnosti unapređujete svoja IT znanja!

it akademija | pr sreda 13.06. 12:00 Komentara: 0
strana 1 od 20 idi na stranu