Pronađite posao na društvenim mrežama, evo i kako

Najpopularnije društvene mreže, poput Facebooka, Instagrama i Twittera, odavno više nisu mesto na kome se možete samo zabavljati ili održavati komunikaciju sa poznanicima.

Podeli

PR članak

Društvene mreže danas predstavljaju jedan od najozbiljnijih „terena” za pronalazak odlično plaćenog posla koji je moguće obavljati i od kuće, pa community menadžeri koji poznaju trikove za promociju i oglašavanje na pomenutim platformama ne moraju da čekaju na radno mesto.

Bez community menadžera svaki brend je osuđen na propast

Community menadžeri zaduženi su za promociju brenda na društvenim mrežama i bez njih su gotovo svaki proizvod ili usluga osuđeni na propast. Pre svega jer kompanije teško mogu da ostvare profit ukoliko nisu prisutne na Facebooku, Twitteru ili Instagramu ili nemaju jasno osmišljenu strategiju za komunikaciju sa potrošačima na ovim platformama.

Sa druge strane, uz ove stručnjake koji su potkovani savremenim znanjima, kompanije zapravo pretvaraju društvene mreže u najisplativiji vid promocije. Sve ove činjenice uticale su na to da sertifikovani community menadžeri postanu veoma traženi u brojnim kompanijama.

Odlična zarada i mogućnost rada od kuće – najveće prednosti ovog zanimanja

Pored toga što community menadžeri vrlo brzo dolaze do posla, najveće prednosti ovog zanimanja su ipak visoka primanja, koja dostižu više od 700 evra, ali i mogućnost za rad od kuće ili sa bilo kog drugog mesta sa internet konekcijom. Oni koji se odluče za ovakav način poslovanja često imaju mogućnost da istovremeno budu angažovani na nekoliko različitih kompanijiskih profila i tako dodatno uvećaju svoju zaradu. Ako znate engleski ili neki drugi strani jezik, možete sarađivati i sa klijentima iz inostranstva.

Osim toga, zanimanje community menadžera sa sobom donosi i idealnu priliku da iskažete svu svoju kreativnost u osmišljavanju interesantnih strategija koje će dobrineti efikasnijoj promociji.

Kako do posla community menadžera?

Da biste pronašli svoj prvi posao i postali community menadžer, potrebno je da steknete najsavremenija znanja za vođenje poslovnih profila na društvenim mrežama. Za promociju na Facebooku, Twitteru, Instagramu i drugim mrežama neophodno je da odlično poznajete ove platforme, ali i da usvojite jedinstvene trikove za svaku od njih.

Kroz specijalizovano usavršavanje za ovo zanimanje usvojićete praktične veštine i saznati kako da izvršite analizu i kreirate uspešnu strategiju za oglašavanje ka jasno definisanim ciljnim grupama. Pomenuta znanja omogućiće vam da odgovorite na zahteve mnogobrojnih konkursa za profesionalne community menadžere i tako vrlo brzo pronađete isplativ posao.

Do priznatih sertifikata za ovu profesiju i kroz online školovanje

Iako za ovo profitabilno zanimanje postoje razni kursevi obuke koji traju svega nekoliko meseci, oni vam ne mogu garantovati uspešnu karijeru. Sa druge strane, školovanjem po jednogodišnjem programu ITAcademy steći ćete specijalizovane veštine, ali i prestižne međunarodne sertifikate koji će vas izdvojiti od konkurencije i dodatno vam olakšati pronalazak posla.

Prilikom upisa programa za community menadžere, možete izabrati tradicionalno školovanje u moderno opremljenim učionica ili se opredeliti za online učenje, koje vam omogućava se usavršavate sa bilo kog mesta, čak i ako radite. Bez obzira na to za koji model da se odlučite, nakon 12 meseci imaćete sve što je potrebno da biste započeli profitabilnu karijeru community menadžera. To znači da su pomenuti kursevi IT poslovanja dostupni čak i polaznicima iz Leskovca, Užica, Inđije i drugih gradova u Srbiji.

Obrazovanje

ITAcademy i Oracle upisuju novu generaciju budućih Java programera

Sa ITAcademy nam ponovo stižu odlične vesti. Zbog velikog interesovanja za Java programiranje ova međunarodna obrazovna ustanova, koja se već godinama uspešno bavi edukacijom IT kadrova, pokrenula je nove grupe na Java Development programu za polaznike koji će nastavu od 1. decembra pohađati u najmodernije opremljenim učionicama u Beogradu.

it akademija | pr petak 5.10. 10:40

ITAcademy: Ako se ne zaposlite, dobijate besplatno školovanje

Diploma, nažalost, ne znači nužno i siguran posao. Dva su osnovna razloga koja dovode do ove pojave. Prvi je taj da mnoge visokoškolske ustanove ne pripremaju svoje studente za tržište rada, jer im nude samo uopštena teorijska znanja koja ne mogu da primene u realnim poslovnim okruženjima.

it akademija | pr petak 28.09. 11:15

ITAcademy vam za Dan programera POKLANJA PREKO 600€ POPUSTA

Došao je i taj dan, 256. po redu u godini – dan koji programeri širom sveta ponosno slave kao Dan programera.

Ove godine razlog za slavlje imaju i svi oni koji tek planiraju da zakorače u uzbudljivi svet programiranja. Na ITAcademy Dan programera obeležava se sve do 16. septembra i omogućava vam da uz popust od preko 600€ i vi postanete jedan od najplaćenijih stručnjaka današnjice.

it akademija | pr četvrtak 13.09. 10:04

Zaboleće vas oči: Ovo su najružniji sajtovi svih vremena

U današnje vreme sajtove možete posmatrati kao izloge prodavnica. Što je izlog primamljiviji i dopadljiviji, veća je šansa da će neko ući unutra i postati mušterija. Analogno tome, lepo dizajniran sajt će duže zadržati posetioca koji će tako moći bolje da se upozna sa uslugama ili proizvodima koje nudite.

it akademija | pr petak 17.08. 10:00
strana 1 od 21 idi na stranu