Život

Sreda, 20.09.2023.

10:53

Devojka u restoranu platila jastoga 200 €, pa učinila nešto neverovatno: "Bila je presrećna" VIDEO

Njeno dobro delo se prepričava

Izvor: Jutarnji.hr

Devojka u restoranu platila jastoga 200 €, pa učinila nešto neverovatno:
Ilustracija, Foto: Shutterstock/Nataliia Budianska

Švajcarci su izašli na večeru u otmeni riblji restoran Gente di Mare na Sardiniji i naručili jastoga u katalonskom stilu. Kad je živo stvorenje doneseno na sto, još uvek nepripremljeno, turistkinja je odlučila da ga pusti u more pre nego što su kuvari dobili priliku da ga skuvaju, piše Daily Mail.

"Prvo sam mislio da se šali. Kad sam shvatio da pokušava da učini dobro delo i koliko je radosna i uzbuđena, i ja sam bio dirnut. Bila je stvarno oduševljena što je jastogu spasila život“, rekao je Antonio Fasolino, suvlasnik restorana koji je svedočio ovom trenutku.

Dok je detaljno prepričavao događaj, Antonio je rekao da je uzeo jastoga iz akvarijuma i otišao da ga izvaga u kuhinju. Paru je rekao da teži gotovo dva kilograma, što košta 200 evra. Jastoga je stavio u prozirnu kantu pored stola. Turistkinja je pitala da li će se jastog povrediti ako ga baci s visine, a prisutni su je uverili da će životinja biti u redu. Kada ga je bacila, jastog je srećno otplivao u novostečenu slobodu. Inače, još jedan jastog je spašen "iz lonca", a njemu se posrećilo po drugi put. Name, isti ribarski brod ulovio ga je dva puta u dve godine. Ogroman jastog, za kojeg veruju da je star oko 80 godina, prvi put je ulovljen 2021. na južnoj obali Velsa. Neimenovani ribolovac ulovio ga je tad sasvim slučajno na mamcu za lignje, pa ga je zbog starosti vratio u more.

Dve godine kasnije, ulovio ga je Džošua Hern koji je takođe odlučio da ga pusti. Da se radi o istoj životinji potvrdio je očevidac koji je primetio da jastogu nedostaje vrh noge koji je verovatno izgubio u borbi s drugim jastogom. Procenjuje se da je težak oko 4,5 kilograma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: